NEVREME SE PREMEŠTA, NA UDARU NOVI SAD: Ulice u Subotici poplavljene! Munje PARAJU NEBO širom Vojvodine (VIDEO)
Foto: Instagram/192_rs

udari vetra i kiša

NEVREME SE PREMEŠTA, NA UDARU NOVI SAD: Ulice u Subotici poplavljene! Munje PARAJU NEBO širom Vojvodine (VIDEO)

Društvo -

Olujno nevreme koje je prethodno pogodilo Hrvatsku stiglo je i u Srbiju, pogodivši sam sever zemlje. Naime, nad Suboticom su crni oblaci, prisutna je povremena grmljavina, seva i duva jak vetar, a ulice su zbog obilne kiše poplavljene.

15.43 - RHMZ izdao najnovije upozorenje

Na području Valjevskih planina intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom, lokalno je moguća i pojava grada. Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Valjevu i okolini, objavio je RHMZ.

15.23 - Nakon Subotice na udaru Novi Sad

Nakon što su obilni pljuskovi pogodili Suboticu, nevreme koje je došlo u Srbiju iz Hrvatske upravo je zahvatilo i Novi Sad.

13.45 - Poplava u Subotici

Udari vetra su na momente jači, a negde oko 13.45 sati polako se pojačao intenzivet nevremena, te je u tom periodu pljusak bio snažan.

Iz minuta u minut pristižu snimci nevremena u Subotici, na kojima se može videti kako su ulice poplavljene, a automobili jedva prolaze.

Teslino naselje u Subotici takođe je poplavljeno.

Takođe, na Fejsbuku je objavljen snimak iz Apatina pre sat vremena, na kom se vidi kako munje paraju nebo nad gradom i sprema se oluja.

Meteorolozi su još pre nekoliko dana najavili nepogode u ovom gradu i upozorili su da će iz Hrvatske stići u Srbiju i prvo pogoditi Bačku.

Na pomolu nova superćelijska oluja?

Ranije danas se oglasio i meteorolog Marko Čubrilo, koji je izneo detaljnu vremensku prognozu za početak avgusta na svom Fejsbuk profilu.

Meteorolog Čubrilo navodi da se očekuje svežije vreme praćeno povremenim pljuskovima sve do 9. avgusta, a da se oko 05. avgusta računa na jače pogoršanje vremena.

"Danas prolazne nestabilnosti, ponegde i vrlo jake, ali se superćelijske nepogode ne očekuju. Novo, jako, pogoršanje kada će i one biti moguće se očekuje oko 05.08", naveo je meteorolog Marko Čubrilo u objavi na svom Fejsbuk profilu.

RHMZ izdao upozorenje na nepogode

Na području zapadne Bačke pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

Pljuskovi i grmljavina koji se od sredine dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok.

Što se tiče današnjeg dana, preko regiona će se premeštati hladan front donoseći grmljavinske pljuskove, koji će ponegde biti vrlo jaki te se za kratko vreme očekuje i preko 15 mm taloga uz pojavu tuče/grada i vrlo jakog vetra, posebno u zoni samog hladnog fonta, započinje svoju najnoviju prognozu meteorolog Marko Čubrilo.

Kako stoji u objavi meteorologa, nestabilnosti će najkasnije stići do samog juga i jugoistoka regiona i tamo će veći deo dana biti vrlo topao, a tamo će nestabilnosti samim tim biti i najređe.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track