MRKLI MRAK U BEOGRADU USRED DANA! Potop, oluja i grad tuku po Gazeli, nema struje u Zemunu, potop u Terazijskom tunelu (VIDEO)
Foto: Kurir

jako nevreme pogodilo glavni grad

MRKLI MRAK U BEOGRADU USRED DANA! Potop, oluja i grad tuku po Gazeli, nema struje u Zemunu, potop u Terazijskom tunelu (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Beograd je oko 14 časova zahvatilo snažno nevreme praćeno jakim pljuskovima, kratkotrajnim gradom i jakim udarima olujnog vetra.

Na centralnim gradskim ulicama formirali su se potoci vode. Nevreme sa gradom bilo je praćeno snažnim vetrom i pljuskom, kao i znatnim padom temperature.

1 / 10 Foto: Nenad Kostić

Čitaoci Kurira javljaju da je drvo palo kod Slavije kao i da centar Zemuna nema struje, te da je u Terazijskom tunelu potop.

Potop u Terazijskom tunelu

00:10

Terazijski tunel pun vode

Palo drvo na Slaviji

00:08

Nevreme u Beogradu 1

Pogledajte nevreme u delovima Beograda

01:27

Nevreme u Beogradu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da će vreme u Srbiji danas biti veoma nestabilno, s kišom, jakim ljuskovima, grmljavinom i ponegde sa gradom, posebno u popodnevnim i večernjim časovima.

Kako su naveli, očekuje od 20 do 40 milimetara padavina, lokalno i do 70 milimetara, kao i pad temperature za oko pet do osam stepeni.

00:23

Dušanovac pod vodom

Trenutna temperatura u većini mesta u Srbiji, kako se navodi na sajtu RHMZ, je između 26 do 32 stepena.

RHMZ je prethodno upozorio Beograđani napisavši na svom sajtu da će "u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost, koja na području Kolubarskog okruga uslovljava obilne pljuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vetar, premeštati ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca).

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kurir.rs/Instagram 192

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track