SASLUŠAN UHAPŠENI SRBIN: Advokat Vlajić: Pantiću se na teret stavlja komandna odgovornost za događaje 1999. godine u Opštini Istok
Advokat Nebojša Vlajić, Foto: Kosovo online

čeka se odluka tužioca

SASLUŠAN UHAPŠENI SRBIN: Advokat Vlajić: Pantiću se na teret stavlja komandna odgovornost za događaje 1999. godine u Opštini Istok

Politika -

Srbinu Momiru Pantiću, koji je uhapšen sinoć na administrativnom prelazu Merdare stavlja se na teret komandna odgovornost za određene događaje koji su se desili tokom rata na Kosovu 1999. godine, u opštini Istok, rekao je advokat Nebojša Vlajić, koji je danas u Prištini prisustvovao davanju izjave privedenog.

- Upravo sam obišao uhapšenog koji od rata na Kosovu živi u Srbiji, ali je tokom ove 24 godine više od 40 puta dolazio na Kosovo. To govori o tome da on nema osećanje krivice, niti je imao čega da se plaši, medutim, to naše unutrašnje ubeđenje nije dovoljna garancija da nećemo biti uhapšeni - rekao je Vlajić.

On je dodao dodao da se njegovom branjeniku stavlja se na teret komandna odgovornost za određene događaje koji su se desili tokom rata na Kosovu 1999. godine, u Opštini Istok.

- Prisustvovao sam u policijskoj stanici, gde je on u pritvoru, davanju izjave kod specijalnog tužioca Kosova. To je za danas završeno i javni tužilac će predložiti određivanje mere pritvora - rekao je Vlajic.

Sednica za određivanje pritvora biće održana sutra u Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini. Prethodno je Pantiću, po odluci tužioca, određeno zadržavanje od 48 sati.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track