JOŠ JEDAN PRIMER LICEMERJA ALJBINA KURTIJA: Brine nas ponovna eskalacija, a ona nije na nama!
Foto: Kosovoonline

bezobrazluk

JOŠ JEDAN PRIMER LICEMERJA ALJBINA KURTIJA: Brine nas ponovna eskalacija, a ona nije na nama!

Politika -

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da se plaši eskalacije, nakon što je on sam napravio mnoge korake da do iste i dođe.

- Ono što nas sada brine, više od deeskalacije, jeste potencijal ponovne eskalacije. A ta ponovna eskalacija nije na nama. Imate garanciju Vlade Kosova, naših državnih organa, mene kao premijera da nikada ničim, nikada, nigde ne doprinosimo eskalaciji. Ako do toga dođe onda je adresa, kao što je poznato, zvanični Beograd - rekao je Kurti.

On je kritikovao i rad Tužilaštva, ukazujući da ne zna kako su donosili odluke o puštanju na slobodu Srba uhapšenih pod optužbama za navodno nasilje na severu Kosova. Kurti je rekao da generalno nije zadovoljan radom Tužilaštva i da ne zna detalje oslobađajucih odluka. On je napomenuo i da su institucije dostavile istražnim organima "veliki broj informacija".

- Ne želim da se bavim detaljima konkretnih slučajeva, niti detaljima kako i kada je određena odluka donesena. Naravno, znate da generalno nisam zadovoljan Tužilaštvom. Verujem da su pokazali neku vrstu pasivnosti - rekao je Kurti.

On je dodao da bi Tužilaštvo moralo da odgovori na neka pitanja.

- Morali bi da odgovore kako to da neko ostane u pritvoru mesecima, a neko ni mesec dana ili tri meseca, koliko obično može da se produžuje pritvor. Nisam uveren u ispravnost njihove odluke - rekao je Kurti.

Kurir.rs

Kurir.rs/Gazeta ekspres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track