OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM POSLE HAPŠENJA SRBINA NA MERDARU: Oprobani mehanizam zastrašivanja Srba od strane Prištine
Foto: Kosovoonline

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM POSLE HAPŠENJA SRBINA NA MERDARU: Oprobani mehanizam zastrašivanja Srba od strane Prištine

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je povodom sinoćnog hapšenja Srbina na prelazu merdare, koga Priština optužuje za navodne ratne zločine, da je reč o oprobanom mehanizmu zastrašivanja Srba.

"Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su juče na prelazu Merdare Srbina Momira Pantića, interno raseljenog sa Kosova i Metohije. Momir je živeo u Metohiji, Istoku, ali je nakon sukoba interno raseljen u Mladenovac. On je juče trebalo da na Merdaru preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, ali je umesto toga uhapšen i odveden u Prištinu", navodi se u saopštenju Jancelarije za KiM.

Kako se dodaje, Kancelarija je Pantiću odmah angažovala advokata koji je u kontaktu s njegovom porodicom. Prema njegovim informacijama, danas se očekuje i saslušanje Pantića.

"Po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presudjuje i na taj način im šalje nedvosmislenu poruku da na svojim vekovnim ognjištima nisu ni dobrodošli ni poželjni. Metohija je usled strašnih zlodela tzv. OVK gotovo potpuno etnički očišćena od Srba, a preostalim Srbima ili povratnicima danas se pale i obijaju kuće, oni se hapse i zastrašuju na svaki mogući način", poručili su iz Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja