STRAHINJA DONEO BRONZU SA GEOGRAFSKE OLIMPIJADE: Naš gimnazijalac se takmičio sa 200 najboljih geografa na svetu i VEĆINU POBEDIO!
Strahinja Trivković, Foto: Privatna Arhiva

BRAVO!

STRAHINJA DONEO BRONZU SA GEOGRAFSKE OLIMPIJADE: Naš gimnazijalac se takmičio sa 200 najboljih geografa na svetu i VEĆINU POBEDIO!

Društvo -

Da Srbija i te kako ima izuzetne mlade talente pokazuje i primer Strahinje Trivkovića, učenika drugog razreda Treće beogradske gimnazije, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi.

Olimpijada je održana u Indoneziji od 8. do 14. avgusta, Strahinja je izvanredan uspeh ostvario u konkurenciji od oko 200 najboljih geografa na svetu.

Strahinja Trivković
foto: Privatna Arhiva

- Samo takmičenje je koncipirano drugačije od ostalih, budući da je potrebno gradivo iz svih razreda osnovne i srednje škole (jer se svi razredi srednje škole takmiče zajedno - nije u formatu da se svaki razred takmiči pojedinačno), kao i znanje i veštine i iz drugih nauka poput biologije, istorije, fizike, hemije, matematike, prostornog planiranja, ekonomije, diplomatije, politike, geopolitike, ekologije, održivoj razvoja i sl. Takmičenje se sastoji iz tri testa (pisani test, terenski rad i multimedijalni test) koji proveravaju sve naše veštine, kao i znanje iz svih pomenutih oblasti - kaže Strahinja u obraćanju Kuriru.

Navodi i da je u prethodne dve godine konstantno bio na vrhu države osvjajući prve pozicije na školskom, opštinskom, regionalnom i republičkom nivou Nacionalne geografske olimpijade.

Takođe, prošle godine osvojio je 2. mesto individualno i timski na Evropskoj geografskoj olimpijadi i ostvario sjajan rezultat i na prošlogodišnjoj Svetskoj geografskoj olimpijadi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track