ĐACI JE PONIZILI, A SAD JOJ SMANJENA PLATA I FOND ČASOVA: Nema kraja mukama profesorke iz Trstenika, oglasilo se i ministarstvo
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

u tehničkoj školi u Trsteniku na listi za tehnološki višak

ĐACI JE PONIZILI, A SAD JOJ SMANJENA PLATA I FOND ČASOVA: Nema kraja mukama profesorke iz Trstenika, oglasilo se i ministarstvo

Društvo -

Vest da je profesorka engleskog iz Tehničke škole u Trsteniku, koju su trojica učenika u novembru prošle godine maltretirala i ponizila izmakavši joj stolicu pa video plasirala na društvene mreže, sada ostala samo na pet odsto časova, smanjena joj je plata za 32.000 dinara i našla se na listi za tehnološki višak odjeknula je u javnosti, a na društvenim mrežama je izazvala niz reakcija ljudi koji su zbog ovoga, malo je reći, zgroženi!

Ovim povodom Kurir je razgovarao s prosvetarima koji su rekli da bi ona trebalo da ima prioritet za zaposlenje s prihvatljivim fondom časova, kao i da ne sme da ostane bez posla nakon nasilja koje je doživela na radnom mestu, dok su joj sindikati pružili podršku nakon teškog incidenta.

Trstenik, Tehnička škola Trstenik
foto: Printscreen Youtube

Iz Ministarstva prosvete rekli su za naš list da je nastavnica podnela zahtev jednoj školi za dopunu norme, jer joj je, kao i drugim nastavnicima u Tehničkoj školi, u kojoj predaje engleski jezik, umanjena norma zbog smanjenja broja đaka i odeljenja.

- Nastavnica je zadržala normu u OŠ "Živadin Apostolović" u Trsteniku - poručili su iz ministarstva.

Skromna profesorka nam je poslala poruku i kratko poručila da čeka odluku škole.

- Čekam odluku škole gde sam podnela zahtev za preuzimanje - napisala nam je kratko profesorka u poruci.

Trstenik, nastavnica
foto: Privatna arhiva

Međutim, na društvenim mrežama digla se velika prašina ne samo zbog toga što joj je smanjena plata zbog manjeg fonda časova već što je i na listi za tehnološki višak.

Korisnici su delili objave, a sudeći po komentarima, zgroženi su ovom sramotom.

- Nastavnici iz Trstenika kojoj su izmakli stolicu smanjili su fond časova i platu za 32.000. Nadam se da će neko od advokata uzeti slučaj jer žena nema novca da tuži školu. Kakva jeziva distopija. Samohrana majka - piše u jednoj objavi na društvenoj mreži Iks (Tviter), dok u drugoj stoji:

- Profesorki kojoj su đaci izmakli stolicu je smanjen fond časova i plata, a na listi je i za mogući otkaz. Huligani su u redovnoj nastavi, još tad je trebalo da škole stanu. Ovo je strašno, ovo je bruka i sramota - glase neke od reakcija.

Podsetimo, jedan od učenika koji je maltretirao profesorku se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka, a nastavničko veće prvobitno je donelo odluku da druga dva đaka budu izbačena iz škole.

Međutim, ova odluka je poništena jer je utvrđeno da je tadašnji direktor Milan Glidžić napravio propuste u proceduri. Nakon toga je sproveden pojačan vaspitni rad sa učenicima, a kažnjeni su smanjenom ocenom iz vladanja.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja