FUTOŠKA NEPREPOZNATLJIVA NAKON KIŠE Zabrinjavajući snimci poplava: Na Klisi kao da je PAO SNEG, a u Smederevu "GEJZIRI" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

jezive scene

FUTOŠKA NEPREPOZNATLJIVA NAKON KIŠE Zabrinjavajući snimci poplava: Na Klisi kao da je PAO SNEG, a u Smederevu "GEJZIRI" (VIDEO)

Društvo -

Snažno nevreme tokom ovog poslepodneva pogodilo je Novi Sad, kada su u kratkom roku mnoge ulice bile poplavljene, a na društvenim mrežama ubrzo su se pojavili zastrašujući snimci i slike reka na putevima i potopljenih dvorišta.

Saobraćaj je ubrzo potom paralisan, a gotovo celo naselje Klisa kao i još nekoliko krajeva u Novom Sadu zabelelo se usled velike količine grada koji je pao tokom popodneva.

Na Klisi su zabeleženi neverovatni snimci i fotografije napadalog grada.

U Kotorskoj ulici su varničile žice dok je grad padao svom snagom.

Prizor ispred tržnog centra u Novom Sadu izgleda kao da je ciča zima i da je napadao sneg, a ne kao da je početak septembra.

Zbog kiše koja je neumorno padala pojedine ulice su u potpunosti poplavljene, a automobilima koji su ostali zaglavljeni u bujici, nazirali su se samo krovovi.

Tako je Futoška ulica gotovo neprepoznatljiva zbog reke koja doslovno teče putem.

Kako se prijavljuje na društvenim mrežama, građani su ostali bez vode, dok su raskrsnice koje obično ne mogu da prime veliku količinu vode i ovog puta poplavljene.

U Temerinskoj ulici takođe je pala velika količina kiše, te je uslikan automobil koji napola stoji u vodi.

Snažna kiša nije poštedela ni Smederevo, gde je jedna ulica potpuno poplavljena, te je zabeležen prizor koji podseća na gejzire.

Pretpostavlja se da su građani ostali bez vode zbog nestanka struje u Fabrici vode pri JKP Vodovod i kanalizacija, a nekoliko domaćinstava pretrpelo je veliku štetu.

Podsećanja radi, ranije je najavljeno od strane meteorologa da se na području Vojvodine očekuje jaka konvektivna oblačnost koja će uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

RHMZ upozorenje

- U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata, kao i severoistočnih delova Beograda intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom sugradice i grada - navodi se u saopštenju RMHZ-a.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track