Diković: Vojska Srbije oslonac državi
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Zakletva u Leskovcu

Diković: Vojska Srbije oslonac državi

Društvo -
Roditeljima vojnika i kadeta koji su položili zakletvu Diković je čestitao što su svoje sinove i kćeri izveli na pravi put i što su im preneli ljubav prema Srbiji, Vojsci i vojničkim tradicijama našeg naroda

LESKOVAC - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Ljubiša Diković izjavio je danas da je Vojska Srbije pouzdan oslonac našoj državi, da je spremna da odgovori na bezbedonosne izazove i bitno doprinese bezbednosti u regionu.

"Vojska Srbije nastaviće da sarađuje sa oružanim snagama svih kontinenata i doprinosiće jačanju pozicije i kredibiliteta Srbije", poručio je Diković na svečanosti polaganja zakletve u leskovačkoj kasarni "Vojvoda Petar Bojović".

Prioritet u narednom periodu nam je unapređenje operativnih sposobnosti Vojske kroz opremanje i modernizaciju, razvoj naoružanja i vojne opreme, obuke i međunarodne saradnje, rekao je Diković obraćajući se profesionalnim vojnicima, vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2012" i kadetima 137. klase Vojne akademije, roditeljima i rodbini onih koji su položili zakletvu.

Diković je istakao da je sam čin polaganja vojničke zakletve simbol časti, odvažnosti i spremnosti da se služi uzvišenom cilju bezbednosti zemlje Republike Srbije.Obraćajući se kadetima, Diković je kazao da je najbolji način da upoznaju vojnike da i sami iskuse vojnički život i da svojim anagžovanjem uvek mogu da potvrđuju reči izvezene na zastavi kadetske brigade "Čast je naša imovina".

On je napomenuo da se sve veći broj mladih ljudi u Srbiji opredeljuju za dobrovoljno služenje vojnog roka, što pokazuje visoku svest o značaju odbrane i bezbednosti zemlje.

Diković je rekao da očekuje od vojnika koji dobrovoljno služe vojni rok da sutra budu deo profesionalnog sastava Vojske Srbije. Komadantima i komandirima Diković je poručio da u svojim kolektivima razvijaju dobre međuljudske odnose, jer kako je dodao "samo dobri međuljudski odnosi, sloga, čvrstina i jedinstvo vojničkog kolektiva jesu garant izvršavanja i najsloženijih zadataka".

Roditeljima vojnika i kadeta koji su položili zakletvu Diković je čestitao što su svoje sinove i kćeri izveli na pravi put i što su im preneli ljubav prema Srbiji, Vojsci i vojničkim tradicijama našeg naroda.Svečanosti polaganja zakletve prisustvovali su načelnik Štaba komande za obuku brigadni general Mlađan Nišević, predstavnici lokalnih samouprava Jablaničkog upravnog okruga, policijske uprave u Leskovu, MUP-a,

Bezbednosno-informativne agencije, Srpske pravoslavne crkve i predstavnici leskovačkih udruženja za čuvanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track