AMBASADORI U GRČKOJ I BUGARSKOJ ZA KURIR: Za sada su svi bezbedni, ali evakuacija NIJE MOGUĆA! Mnogi su zaglavlljeni u BESPUĆU
Željko Jović, Foto: Kurir Televizija, EPA/STR, Ambasada Republike Srbije u Atini

drama naših turista

AMBASADORI U GRČKOJ I BUGARSKOJ ZA KURIR: Za sada su svi bezbedni, ali evakuacija NIJE MOGUĆA! Mnogi su zaglavlljeni u BESPUĆU

Društvo -

U Grčkoj su rekordne padavine izazvale najmanje dve smrti u blizini centralnog grada Volosa, a tri osobe se vode kao nestale. Vatrogasna služba je saopštila da je jedan muškarac poginuo.

Bugarska, poplave
foto: EPA/STR

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, ispričao je gledaocima Kurir televizije kakva je situacija u Grčkoj sada.

Nema za sada informacija da je bilo ko od srpskih turista povređeno.

05:30

KAKVA JE SITUACIJA U GRČKOJ NAKON POPLAVA?

- Za sada su svi bezbedni mi smo u stalnom kontaktu s loklanim vlastima i agencijama, a situacija se normalizuje. Evakuacija još uvek nije moguća, jer je put ka severu države, ka Srbiji nemoguć, a putevi su i dalje oštećeni. Evo mi smo cele noći intervenisali jer su turisti kretali čak i sa malom decom, pa su u bespuću ostajali zaglavljeni cele noći - rekao je i naglasio šta je važno:

- Treba pratiti pomno sva upozorenja, i uputstva vlasti, nemojte žuriti na neki događaj i obavezu, jer su bujice bile takve da su nosile automobile i u more! Situacija se stabilizuje i smiruje- upozorio je Spasojević.

Željko Jović, ambasador Srbije u Bugarskoj gostovao je u jutarnjem programu Redakcija i putem video poziva preneo situaciju u bugarskoj regiji.

Željko Jović
foto: Kurir tv

Na udaru oluje su, osim Grčke i Turska i Bugarska. Dve osobe su poginule, a najmanje 31 je povređena u severnim istanbulskim oblastima posle iznenadnih poplava.

Šteta je ogromna, započeo je razgovor Jović, a reč je ne samo o poplavama nego o bujicama.

- Nakon potresnih scena, sada to gledamo i u Bugarskoj i u Grčkoj. Na žalost još uvek se traga za žrtvama. Za sad identifikovane su tri žrtve, dve žene i dva muškarca. Mi smo se kao ambasada stavili na raspolaganje bugarskim institucijama i našim građanima i državljanima Srbije, ali od ovog trenutka nemamo nijedno javljanje ni obraćanje ambasadi da je bilo ko ugrožen - rekao je Jović.

Željko Jović
foto: Kurir tv

Naglasio je da je šteta ogromna, a konfiguracija terena takva da je ogromna količina vode došla sa planina i slivala se u more.

- U svakom slučaju očekujemo obraćanje premijera Denkova i saosećamo i učestvujemo u bolu i šteti naših sunarodnika - rekao je Jović, naglasivši da će naknadno biti podrobnijih procena šteta, nakon zvaničnog obraćanja Denkova i konferencije za medije.

03:00

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BUGARSKOJ ZA KURIR: Strahote koje smo gledali u Grčkoj stigle su i ovde! Šteta je neprocenjiva

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:41

Poplave Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja