JOŠ JEDAN NATPROSEČNO TOPAO DAN U SEPTEMBRU: Meteorolozi najavili pljuskove sa grmljavinom, evo kada stiže OSVEŽENJE
Foto: Zorana Jevtić

DANAS DO 33 STEPENA

JOŠ JEDAN NATPROSEČNO TOPAO DAN U SEPTEMBRU: Meteorolozi najavili pljuskove sa grmljavinom, evo kada stiže OSVEŽENJE

Društvo -

U Srbiji će danas ujutro biti kratkotrajna magla po kotlinama na jugozapadu i na Pešterskoj visoravni, a tokom dana sunčano i toplo, saopštio jeRepublički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od devet do 19 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će biti sunčano i toplo, uz slab do umeren jugoistični vetar. Najniža temperatura će se kretati od od 16 do 19 stepeni, a najviša dnevna oko 33 stepena.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature. Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U sredu sunčano i vrlo toplo uz malo oblaka popodne. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C do 19°C, maksimalna od 31°C do 34°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 18°C do 25°C.

U četvrtak nekoliko stepeni niža temperatura uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i mogućom pojavom kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom tokom dana.

U petak i subotu još malo niža, ali prijatna temperatura uz dnevni razvoj oblačnosti sa sunčanim periodima. Moguća je pojava kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track