KRUŠEVLJANKA ZARADILA KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG LAŽNE OBJAVE NA MREŽAMA: Tvrdila da se razlikuje užina za bogatu i siromašnu decu
Foto: Shutterstock

KRUŠEVLJANKA ZARADILA KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG LAŽNE OBJAVE NA MREŽAMA: Tvrdila da se razlikuje užina za bogatu i siromašnu decu

Društvo -

Policija u Kruševcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv šezdesetogodišnje Kruševljanke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

- Ona se sumnjiči da je, 3. i 4. oktobra ove godine, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavila neistinitu vest da se u jednoj osnovnoj školi u ovom gradu, deca diskriminišu prilikom podele užine, a tu objavu je prenelo više medija. Protiv osumnjičene će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku - navode u MUP.

Celu ovu sagu pokrenula je objava da deca kojoj roditelji plaćaju užinu, dobijaju bogat doručak, dok deca kojima je užina besplatna stoje u drugom redu i dobijaju - suvu kiflu.

- Posle današnjeg razgovora sa decom nižih razreda ostala sam zgrožena, besna i revoltirana. U školi decu dele ne dve grupe na taj način što jedni kojima roditelji plaćaju užinu stoje u jednom redu, a drugi red je namenjen socijalno ugroženim kategorijama i tamo piše slovo "b" kao besplatno - napisala je jedna žena u pomenutoj objavi.

Uz ogroman revolt zbog napisanog ljudi su se pitali da li je moguće da se tako nešto događa u jednoj Osnovnoj školi i zašto bi se deca diskriminisala na takav način.

- Školu pohađa 1.300 učenika, organizacija rada je na zavidnom nivou, ne postoji nikakva vrsta diskriminacije - rekli su iz škole iz koje su naveli da ni u jednom segmentu života ove obrazovne institucije ne postoji diskriminacija, pa ni u podeli užine.

Kako kažu, užina se dostavlja tako što je redari iz kuhinje nose u učionicu, te da ne postoji nikakav red niti razlika u kvalitetu dopremljene hrane bez obzira da li je besplatna ili ne.

- Imamo 55 učenika prvog razreda u celodnevnoj nastavi i skoro isto toliko prvog i drugog razreda u produženom boravku, ta deca dobijaju užinu i ručak u školi (roditelji plaćaju), a ostala deca nose, poručuju užinu ili kupuju na kantini u dvorištu škole - ističu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track