HAMAS OTEO SRPSKOG DRŽAVLJANINA! Oglasila se majka: "Kidnapovan je i odveden u Pojas Gaze" - DRUG SVE GLEDAO (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

HAMAS OTEO SRPSKOG DRŽAVLJANINA! Oglasila se majka: "Kidnapovan je i odveden u Pojas Gaze" - DRUG SVE GLEDAO (VIDEO)

Društvo -

U terorističkom napadu Hamasa na sever Izraela kidnapovan je i 22-ogodišnji mladić srpskog porekla Alon Ohel, a njegova majka, Idit Ohel, čija porodica je poreklom iz Novog Sada, kazala je da je njen sin otet pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

"On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa", ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacilu su sedam granata u sklonište.

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze", objasnila je ona.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

"Moja trinaestogodišnja ćerka zvala je neprestano njegov broj mobilno u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla - oni nas ubijaju, dođite da nas spasete... Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin", priča zabrinuto.

Idit kaže da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

"Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu", dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog meseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

Ističe da je njen deda došao u Izrael da izgradi novi život, bezbedan za svoje potomke, a sada se desio novi Holokaust u kojem je otet Alon.

Alon je nedužan mladić. Mi smo kao i svaka druga porodica. Naša svakodnevnica se potpuno preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, budimo se u košmaru", rekla je majka drhtavim glasom.

Kazala je da se nada da će Srbija moći da pomogne da teroristi Hamasa oslobode Alona.

"Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo. Znam da konzulat Srbije želi da bude oslobođen. On ima srpske krvi po mom dedi. Nadam se da će učniti sve da nam ga vrate", ne gubi veru.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

Idit Ohel je ukazala da niko ne zna gde se nalaze kidnapovani, i da ih Hamas verovatno krije po tunelima, ali i da izraelska vojska čini sve kako bi spasila sve Izraelce.

Idit ukazuje da niko nije ni pomislio da ovako nešto može da se dogodi.

"Potpuno nas je iznenadio ovaj zločin, nismo bili pripremljeni za tako nešto. Izrael nikada nije imao nešto slično u svojoj istoriji. Ne možemo još da razumemo šta se desilo. Previše je patnje da možemo da shvatimo. Ovaj zločin je traumatizovao naše društvo. Ne postoji nijedna porodica u Izraelu koja ne poznaje nekog ili kome neko nije ubijen, kidnapovan ili povređen. Svaka kuća ima nekog koga poznaju da je bio žrtva terorista“, rekla je ona.

Izrael i njegov narod snažni su i preživeće i ovu traumu, kao i mnogo drugih događaja u istoriji, poručila je Idit Ahel koja čeka dobre vesti o svom sinu.

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track