"OVDE SAM SE PRVI PUT OSETILA KAO LJUDSKO BIĆE" Australijanka objasnila zašto se preselila u Srbiju - Imate DEBLJU KOŽU (VIDEO)
Foto: Youtube/Liz Learns Serbian/WeTubers

"OVDE SAM SE PRVI PUT OSETILA KAO LJUDSKO BIĆE" Australijanka objasnila zašto se preselila u Srbiju - Imate DEBLJU KOŽU (VIDEO)

Društvo -

Australijanka Elizabet Duong, poreklom iz Vijetnama pre tri godine iz Australije je došla u Srbiju i zauvek ostala. O ovom preseljenju maštala je još na početku svoje sada već bivše veze sa Srbinom, te je sam dolazak za nju bio i više nego ostvarenje sna. A da nije pogrešila u ovoj odluci govori njeno priznanje da je Srbija sada njena kuća!

Elizabet Duong (27) osvojila je simpatije Srba još pre par godina, kada je u našu zemlju došla najpre turistički, a onda se usred korone, zbog ljubavi odlučila na preseljenje u Beograd. Danas ova devojka čeka državljanstvo Srbije a srpski jezik joj više ne spada u strane. Elizabet je u Srbiju došla kao obična devojka iz Australije, a sada je već poznata kao devojka na Vespi koja, posećujući razna mesta Srbije deli sa drugima sve lepote naše zemlje.

Na nedavnom gostovanju u "Dive in Podcastu", Elizabet je još jednom prikupila sve simpatije kada je objasnila da se nakon nekoliko godina u Srbiji oseća kao kod kuće, i što je najbitnije, po prvi put u životu se oseća kao ljudsko biće.

@diveinpodcast

U Srbiji sam se prvi put osetila kao ljudsko bice! Elizabeth Duong je dosla pre 4 godine iz Australije u Srbiju i zauvek ostala! Pogledajte novu epizodu na Dive In podcastu!

♬ original sound - Dive in Podcast

"U Srbiji sam se prvi put osetila kao ljudsko biće. U Australiji jeste dobro, sve funkcioniše, sve je uređeno, nema smeća kao npr u Skandinaviji. Ali u Srbiji... OK jeste manji standard, manja plata i sve ostalo, ali ne mogu to da objasnim - Taj duh, taj ne znam, nekako osećam se drugačije kad sam ovde", objasnila je Liz, te dodala da Srbiju sada gleda kao svoju kuću.

Kada je zvanično došla u Srbiju, kaže, bila je potpuno sama i bila je osoba koja je "izgubila sve", i dečka, i prijatelje i porodicu koja je ostala daleko. Iako se u početku toga uplašila, priznala je da joj je Srbija ubrzo dala novu porodicu. Zbog toga, priznala je da je oduševljena srpskim narodom.

"Ljudi ovde su drugačiji od Australijanaca. Mnogo su otvoreniji, mnogo su topliji, veseli. Ima i trenutaka gde im je teško, naravno, ali sam primetila da to brzo prebrode, imaju nekako deblju kožu! Srbi na takve situacije bolje reaguju. U Australiji kad se nešto loše dešava onda je katastrofa, svi padnemo u depresiju, 'zašto meni, zašto meni' a u Srbiji je nekako, 'život ide dalje, borićemo se za ono što želimo.'

Mentalno ste jaki, a što je najbitnije mislim da sam ja to upila od vas, zbog čega sam nekako izgradila taj pozitivan stav u životu", priznala je ona.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track