GUŽVA NA ŠTANDU MINISTARSTVA PROSVETE, SVE PUNO DECE: Đaci učestvovali u dizajniranju ROBOTA, ali su radili i OVO!
Deca dizajnirala robota!, Foto: Ministarstvo Prosvete

SAJAM OBRAZOVANJA

GUŽVA NA ŠTANDU MINISTARSTVA PROSVETE, SVE PUNO DECE: Đaci učestvovali u dizajniranju ROBOTA, ali su radili i OVO!

Društvo -

Na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava danas su na štandu Ministarstva prosvete predstavljene škole i partneri sa kojima Ministarstvo realizuje zajedničke projekte u cilju unapređivanja obrazovanja i vaspitanja.

Na štandu Ministarstva prosvete održane su radionice za decu – Lego, Mikrobit i Petlja uz podršku UNDP. Ovi programi su deo velike digitalne ekspedicije širom Srbije u cilju podizanja digitalnih veština od najmlađih do najstarijih. Deca su danas imala priliku da se oprobaju u dizajniranju robota, da pokažu umeća u algoritamskom načinu razmišljanja, kao i da probaju digitalne materijale za treći razred osnovne škole za predemet Digitalni svet, koji su razvijeni od strane fondacije Petlja, a uz podršku Ministarstva prosvete i UNDP.

Svoj talenat i umeće predstavili su učenici Baletske škole iz Novog Sada, Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ i Muzičke škole „Isidor Bajić“, takođe iz Novog Sada.

Sajam Obrazovanja
foto: Ministarstvo Prosvete

Prema programu danas se predstavljaju i Institut za ženski sport, Olimpijski komitet Srbije, Britanski savet i Kompanija Delez Srbija. Institut za ženski sport organizuje besplatne škole sportova u gradovima širom Srbije koje su namenjene devojčicama osnovnoškolskog uzrasta od sedam do 14 godina.

Olimpijski komitet i Ministarstvo prosvete intenzivno sarađuju i zajednički sprovode program Olimpijsko obrazovanje čiji je cilj dodatna edukacija označaju sporta i važnosti zdravlja i zdravog načina života. Kompanija Delez Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete realizuje projekat „Zdrava hrana svakog dana“ u cilju edukacije najmlađih o značaju zdrave ishrane i zdravih navika.

1 / 4 Foto: Ministarstvo Prosvete

Britanski savet će danas, između ostalog, predstaviti rad u oblasti obrazovanja sa fokusom na projektu „Škole za 21.vek“ koji finansira Britanski savet i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a koji već pet godina Britanski savet sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Cilj projekta je razvoj veština kritičkog mišljenja i rešavanja problema, kao i programiranja kod učenika osnovnih škola kroz obuke za nastavnike predmetne i razredne nastave, kao i specifičnih obuka za predmet Digitalni svet.

Kurir.rs

Bonus video:

01:38

OTVOREN DEČJI SAJAM! Prvi put nakon 13 godina manifestacija se održava na otvorenom! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track