UČESTALI PROBLEMI SA ZDRAVLJEM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA? Travar odao ZLATA VREDAN recept: Pijte na gutljaje, previše je jako!
Možda ste nekad čuli da se u narodu kaže "Trava iva koja i od mrtva pravi živa". I zaista, dok čekamo prvo pravo zahlađenje, mnogima već polako i smetaju ove visoke temperature kada im vreme nije, i naš imunitet sa tim mora da se bori.
Prva linija odbrane može da bude priroda i ono što nam ona nudi za jačanje organizma. Čini se da je, srećom po nas, taj spisak prilično dug, samo treba odabrati šta je ono što svakom od nas najviše prija.
Detaljnije o tome u "Pulsu Srbije" pričao je travar Marko Stevanović.
Prvo je odgonetnuo da li među namirnicama za koje znamo da su zdrave poput meda, orašastih plodova, biljaka, postoji ona najbolja i najdelotvornija:
- Najbolje je da se koristi više namirnica, ne postoji jedna ta jedna, zato u prirodi i vlada raznovrstnost. Neka biljka će bolje pomoći nekom pojedincu za razliku od nekog drugog. Zbog toga, trebalo bi iz prirode kombinovati što više stvari. Med je odličan za jačanje imuniteta, dobar je za upalu grla. Takođe možete koristiti beli i crni luk. Takođe, kako biste ojačali imunitet, trebalo bi da u ishranu ubacite više voća i povrća.
Potom je odao jedan recept za efikasno jačanje imunog sistema:
- Uzmite dva oljuštena limuna, šest češnjeva belog luka, litar tople vode, dva centimetara đumbira i jednu čajnu kašičicu ljute aleve paprike. Stavite sve to u blender i promešajte. Pijte to malim gutljajima, jer je dosta jako, i tako ćete ojačati imunitet.
Kurir.rs
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ANTONIOM KOŠTOM: Zahvalnost na podršci evropskom putu Srbije, tema bilo i otvaranje Klastera 3