SVI DETALJI O STUDENTSKIM KARTICAMA: Rok za prijavu do 13. novembra! Evo i koje pogodnosti nudi
Foto: Shutterstock, Ilustracija

SVI DETALJI O STUDENTSKIM KARTICAMA: Rok za prijavu do 13. novembra! Evo i koje pogodnosti nudi

Društvo -

Oko 240.000 studenata dobiće novu studentsku karticu, koja će po prvi put biti platna. Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić ističe da, pored najavljenih popusta za vozne i avionske karte, očekuju u narednim sedmicama i spisak novih pogodnosti.

Prijave za kartice su do 13. novembra, a očekuje se da će ih prvi studenti dobiti već 1. decembra.

Do sada je objavljeno da će studenti sa novom besplatnom karticom, koja će biti platna, ostvarivati 20 odsto popusta za karte na voz i 10 odsto na avionske u "Er Srbiji".

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić rekla je u Jutarnjem programu da se u narednim nedeljama očekuje spisak novih popusta koje će studenti moći da ostvaraju uz novu karticu.

"Ova kartica će im biti nekako put do lakše stipendije, ako mogu tako da kažem. Dakle, zato što će ona biti platna, svi studenti će imati otvorene račune. Održavanje računa će, takođe, biti besplatno, te će sistem konkurisanja za studentske kredite i studentske stipendije dosta olakšati sam proces", navodi Smiljanićeva.

Studenti, Fakultet
foto: Marina Lopičić

Ideja je, kaže, bila da ta kartica apsolutno zameni donekle indeks u narednom periodu, pa će ona biti identifikaciona, s brojem studenta.

Kako se prijaviti za novu karticu

Pojašnjava i da će biti dostupan portal preko kojeg će studenti moći da se prijave za karticu, gde će automatski da im se otvori račun sa besplatnim održavanjem u Poštanskoj štedionici.

Takođe, studenti će na portalu moći da se informišu o tome gde sve mogu ostvariti popust ili neki drugi benefit, sve informacije koje su svakom studentu potrebne za svakodnevni život i nastavni proces.

"Naša prvobitna ideja jeste bila da svi studenti imaju jednake uslove, te će za karticu moći da konkurišu studenti državnih univerziteta, privatnih univerziteta, ali i visokih škola, što je oko 240.000 studenata u našoj zemlji", kaže predsednica SKONUS-a.

Nova kartica će u narednim fazama zameniti i domsku, koju studenti koriste za menzu i dom.

Smiljanićeva ističe da će studenti u Srbiji za novu karticu moći da se prijave do 13. novembra preko portala koji će biti kreiran. Očekuje se da će prve studentske kartice studenti dobiti već 1. decembra.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

03:03

KAKAV JE ŽIVOT STUDENATA U KRAGUJEVCU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track