MINISTAR SELAKOVIĆ U BORU: Ugovori preduzetnicima na ime subvencija za samozapošljavanje (FOTO)
Foto: Instagram

MINISTAR SELAKOVIĆ U BORU: Ugovori preduzetnicima na ime subvencija za samozapošljavanje (FOTO)

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković dodelio je danas u Boru ugovore za 15 budućih preduzetnika na ime subvencija za samozapošljavanje, za 10 mladih osoba angažovanih u okviru programa prakse, kao i ugovore predviđene za angažovanje 30 osoba iz kategorije teže zapošljivih u okviru novootvorenih radnih mesta.Rezimirajući period od pre 10 godina, kad je grad Bor u sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja ulagao pet miliona dinara, ministar je rekao da se taj iznos u 2023. godini povećao za deset puta i iznosi 53 miliona dinara, saopšteno je iz ministarstva.

"U prilog tome ide dolazak kompanije Zi Đin i sadašnji budžet grada Bora, koji je nekada iznosio 1.8 milijardi dinara, a sada 8.7 milijardi dinara, na taj način se finansiraju mere zapošljavanja onih ljudi koji ne mogu da rade sve poslove, a koji su svakako građani Bora i zalužuju jednaku šansu", navedeno je u saopštenju.

Ministar je istakao da je broj nezaposlenih lica u Boru 2.477 građana, a da je cilj da u narednoj godini bude ispod dve hiljade ljudi.

Selaković je dodao i da je broj korisnika socijalne pomoći u Boru smanjen za 15,5 odsto i iznosi 1.098 građana, a sa druge strane, kako je istakao, prosečna zarada u tom gradu je 100.855 dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track