DECA ZALUĐENA PLAVIM ČIPSOM KOJI MOŽE DA UNIŠTI ŽELUDAC: Prave izazov na TIKTOKU i kažu da je NAJLJUĆI NA SVETU! Lekari zabrinuti!
Foto: Shutterstock

NOva opsesija

DECA ZALUĐENA PLAVIM ČIPSOM KOJI MOŽE DA UNIŠTI ŽELUDAC: Prave izazov na TIKTOKU i kažu da je NAJLJUĆI NA SVETU! Lekari zabrinuti!

Društvo -

Sok "Prajm" koji košta čak 1.000 dinara je pre par meseci napravio pometnju među decom u Srbiji koja su gutljaj ovog energetskog pića prodavala vršnjacima za 100 dinara, a mirisanje 50!

Posle skupocenog soka u Srbiju je stigao i plavi čips „Takis", za koji kažu da je „najljući na svetu" i deca su poludela za njim.

Među omladinom je sve popularniji ekstremno ljut čips "Takis" za koji i dalje pouzdano ne znamo gde ima da se kupi u Srbiji, ali sudeći po informacijama na mrežama, košta oko 200-300 dinara. Mnogi su ga nabavili iz inostranstva i snimili se kako ga isprobavaju, cemu svedoče viralni snimci na mrežama.

Takis su grickalice valjkastog i spiralnog oblika. Dolaze u različitim ukusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući), Salsa Brava (salsa ukus), Zombie (sir i čili ukus) i Wild (ljuti ukus).

Osnovni sastojci Takis grickalica uključuju kukuruzni griz, biljno ulje i začine koji im daju karakterističan ukus i ljutinu. Pomenuti Fuego i Nitro važe za najekstremnije začinjene i često se pojavljuju u izazovima na društvenim mrežama, kao što su „Takis Challenge" ili „Takis Roulette„.

Na internetu su se pojavili navodi da Takis može da uzrokuje čireve i rak. Ove tvrdnje su opovrgnute, ali su lekari upozorili da preterana konzumacija može da izazove gastritis i druge želudačne probleme.

Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis da vide mogu li da izdrže njegovu ljutinu.

Da li deca treba da kupuju ove proizvode, odlučiće roditelji. Stručnjaci savetuju da roditelji kada su ovakvi trendovi u pitanju budu oprezni, te da što više razgovaraju sa decom o njihovoj štetnosti kao i štetnostima novih tehnologija.

Kurir.rs/City Magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track