PREDIVNO! ON JE PRAVI PRIMER DA HENDIKEP NIJE PREPREKA! Uz gitaru i pesmu postao HEROJ u vrtićima u Zaječaru DECA GA OBOŽAVAJU
Foto: Kurir tv

kurir tv

PREDIVNO! ON JE PRAVI PRIMER DA HENDIKEP NIJE PREPREKA! Uz gitaru i pesmu postao HEROJ u vrtićima u Zaječaru DECA GA OBOŽAVAJU

Društvo -

Deca u vrtiću obožavaju svoje vaspitače, ali u Predškolskoj ustanovi "Đulići" u Zaječaru, jedan je posebno osvojio generacije mališana. Vaspitač i muzički saradnik Bojan Ćirić, iako oštećenog vida, već više od 10 godina radi na muzičkoj edukaciji predškolaca. A kako kaže, deca su mu najveća inspiracija.

Bojan Ćirić
foto: Kurir tv

On je za Kurir televiziju istakao da pokušava emocije da pretvori u svoje priče, pesme i romane koje pravi za decu.

- Pokušavam svakog dana da deci približim muziku i umetnost uopšte - rekao je Ćirić.

Bojan Ćirić
foto: Kurir tv

On zauzima posebno mesto u njihovim srcima i Bokija - kako ga zovu, svi hvale.

- Meni su sve pesme omiljene - kaže devojčica iz vrtića "Đulići".

- Najviše volim da pevam "Jesenju sonatu" - kaže drugi mališan.

Bojan je deci pravi primer da hendikep nije prepreka, a mnogima je bio i uzor da upišu muzičku školu. A da je on uzor i osveženje u vrtiću kažu i ostali zaposleni.

03:01

PRESLATKO! I PORED TOGA ŠTO JE SLABOVID BOKI JE NAJVEĆI JUNAK DECE U VRTIĆIMA U ZAJEČARU! Uz gitaru i pesmu postao neizostavni deo kolektiva

- Uvek je spreman da napravi iznenađenje, napiše pesmu...Tako je i nama smislio himnu koja je baš u skladu sa temperamentom grupe - kaže Jovanka Canović, vaspitačica PU "Đulići", što potvrđuje i direktorka PU "Đulići" Tanja Jovanović.

- Radi sa svom decom na nivou naše ustanove, već 11 godina - rekla je ona.

I društvo je prepoznalo njegov rad. Najponosniji je na Svetosavsku nagradu za izuzetno zalaganje i zastupanje interesa dece i porodica.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:28

DECA VIŠE NEĆE NAPUŠTATI ŠKOLE U SLUČAJU DOJAVE BOMBE Ovako će se postupati po novom Protokolu: MUP pronašao lokacije i adrese!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track