"SVI SE TRUDE DA ZABLISTAJU! FRIZERIMA I ŠMINKERIMA PUNE RUKE POSLA!" Sugrađanke otkrivaju za Kurir: OVO DEFINITIVNO PREDLAŽEM
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

cene novogodišnjih usluga

"SVI SE TRUDE DA ZABLISTAJU! FRIZERIMA I ŠMINKERIMA PUNE RUKE POSLA!" Sugrađanke otkrivaju za Kurir: OVO DEFINITIVNO PREDLAŽEM

Društvo -

Tri dana nas dele od proslave novogodišnje noći, a gotovo svi termini kod frizera i šminkera već su popunjeni. U najpopularnijim salonima zakazivanje je počelo od oktobra. Cene su više u odnosu na ranije godine, a koliko tačno novca treba izdvojiti za glamurozan izgled u najluđoj noći, u prilogu Kristine Vasković.

U ritmu praznične euforije, svečano odabrana garderoba nije jedini detalj o kojem se vodi računa prilikom pripreme za doček Nove godine. Šminka i frizura postaju centralne tačke kako se proslava bliži, što dovodi do pune popunjenosti termina kod frizera i šminkera širom grada.

- Definitivno predlažem šljokice devojkama - kaže jedna sugrađanka koja je već rezervisala termin.

Dok je nekim ljudima odlazak kod frizera i šminkera deo rutine pred praznike, postoje i oni koji se odlučuju za samostalno šminkanje.

- Nisam zakazala termin, obično se sama šminkam izjavljuje sugrađanka, dok drugi ističu važnost pravovremenog zakazivanja termina.

Muškarci takođe nisu imuni na ovu prazničnu groznicu, ali njihova rezervacija termina obično nije toliko rano.

- Nismo toliko zahtevni kao žene - komentariše jedan muškarac. Ipak, mnogi su već rezervisali svoje termine, a mogućnosti su sve manje kako se novogodišnja noć približava.

Očekivanja od šminke i frizure se razlikuju, s mnogima koji traže sofisticiraniji i minimalistički izgled, dok drugi teže glamur.

- Prilika Nove godine je da budete drugačiji nego obično - sugeriše jedan frizer, ističući mogućnost eksperimentisanja s izgledom.

Cene usluga variraju u zavisnosti od željenog stila. Svečana šminka se kreće od 1200 dinara pa do čak 150 evra, dok su frizure za muškarce skuplje nego prethodnih godina. Prosečna cena muškog šišanja je hiljadu dinara, dok su cene ženskih frizura zavisne od dužine kose.

02:50

SVI SE TRUDE DA ZABLISTAJU! FRIZERIMA I ŠMINKERIMA PUNE RUKE POSLA! Sugrađanke otkrivaju za Kurir: OVO DEFINITIVNO PREDLAŽEM

Svi termini su popunjeni, naglašavaju frizeri.

- Mušterije imaju svoje termine, a i poznate ličnosti su zakazale - dodaje jedan od njih.

Trendovi u šminkanju su trenutno usmereni ka svedenijem izgledu, s podizanjem očiju, ajlajnerom i blagim sjajem na očima kao vodećim zahtevima klijenata.

Za one koji žele da uštede novac ili nemaju termin u salonima, video tutorijali postaju sve popularniji izbor kako bi zablistali za Novu godinu. Ovi vodiči o šminkanju i frizurama omogućavaju alternativu za postizanje željenog izgleda.

Sve u svemu, novogodišnji doček je vreme kada se svi trude da zablistaju na poseban način, a frizeri i šminkeri su ti koji su na prvoj liniji fronta spremni da ispune svaku želju klijenata, donoseći sjaj i glamur u proslavu Nove godine.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:22

Nova godina u Vranju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track