ŽENE PLAĆAJU ČIZME 10.000 DINARA, A STIŽE IM ŠKART: Uzbuna na mrežama, dame se masovno žale na istog prevaranta! OPREZ SVIMA! FOTO
Foto: Shutterstock

skupA onlajn kupovina

ŽENE PLAĆAJU ČIZME 10.000 DINARA, A STIŽE IM ŠKART: Uzbuna na mrežama, dame se masovno žale na istog prevaranta! OPREZ SVIMA! FOTO

Društvo -

Nekim ženama presela je onlajn kupovina! Nekoliko njih prevarila je ista stranica na Instagramu, naručile su čizme, a dobile su nešto što ih je razočaralo!

Nedavno se jedna Beograđanka požalila na jednu internet stranicu koja prodaje garderobu i obuću. Kako je ona navela, prevarili su je za 10.000 dinara.

- Poslali su mi neke kineske čizme koje ne vrede ni 200 dinara. Teški prevaranti - navela je ona tada.

Njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Moj_beo_grad_". Nakon toga, javilo se još prevarenih žena.

onlajn kupovina, čizme, prevara
foto: Printscreen Instagram moj_beo_grad

- Ista stranica prevarila je i mene za iste pare pre 20 dana. Prevarant šalje svima iste čizme 2-3 broja veće i čizme koje vrede 10 evra i obmanjuje ljude. Ja naravno nisam došla do svog novca, ni do čoveka koji već godinama pravi iznova profile i vara ljude, ne znam samo ima li kraja - navodi se u njenoj poruci.

Kako je Kurir nedavno pisao, kada kupujete robu preko profila na društvenim mrežama, vaša potrošačka prava gotovo da ne postoje. Retko ko od ovih nazovi trgovaca će vam izaći u susret i zameniti proizvod ukoliko niste zadovoljni, a prava je noćna mora ako se dogodi da vam posle mesec dana, recimo, puknu kupljene patike. Ne postoji način da dokažete da ih niste prali u veš mašini, nosili po pljusku ili slično.

U Udruženju potrošača Efektiva navode da je ovde i terminološki došlo do zamene teza, jer internet prodaja ne znači samo oglašavanje i prodaju preko interneta, sa polulažnog profila, već ta prodaja ima i svoje obaveze. Naravno, kada je u pitanju registrovano pravno lice. Nažalost, u mnogim slučajevima to nije.

Bonus video:

02:41

OVO SU OSNOVNA PRAVILA KADA KUPUJETE ONLAJN! Dejan Gavrilović iz Efektive upozorava: Prevaranti sve domišljatiji, ne budite naivni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track