LINTA O PREBIJANJU SRPSKIH DEČAKA U VUKOVARU: Napadali su na nam decu i ranije! Da bi nam bilo bolje, Hrvatska mora da uradi OVO!
Foto: Kurir televizija

oštro

LINTA O PREBIJANJU SRPSKIH DEČAKA U VUKOVARU: Napadali su na nam decu i ranije! Da bi nam bilo bolje, Hrvatska mora da uradi OVO!

Društvo -

Desetak huligana je na Badnje veče u Vukovaru, kako je Kurir pisao, mučki pretuklo nekoliko maloletnih dečaka dok su mirno hodali gradom, samo zato što su čuli da neko od njih govori ekavicom. A ovaj strašni incident osudio je za Kurir i Miodrag Linta, predsednik saveza Srba iz regiona, koji kaže da, nažalost, ovakvi napadi na srpsku decu i srpsku omladinu nisu ništa novo u Hrvatskoj, a posebno Vukovaru.

Vukovar
foto: Shutterstock

- Ovo je, nažalost, samo jedan u nizu incidenata koji se desio u Vukovaru. To više nisu ni incidenti, to je sada već uobičajena pojava. Pre nekoliko godina smo imali niz napada na srpsku decu i na srpsku omladinu u Vukovaru, i ispostavilo se da niko od tih vandala suštinski nije sankcionisan. Time su nadležne institucije poslale jasnu, prećutnu poruku da je tako nešto sasvim normalno i da je moguće nekažnjeno napadati srpsku decu i Srbe - kaže Linta.

Vukovar, ćirilična tabla
foto: Profimedia, AFP

Predsednik saveza Srba iz regiona ističe i da se slični incidenti dešavaju i u drugim delovima Hrvastke, te da ne očekuje da će se u bliskoj budnoćnosti situacija popraviti na bolje.

- Hrvatska ove godine ulazi u predizbornu kampanju, a jedna od najvažnijih tema biće, kao i uvek, odnos prema Srbima. U Hrvatskoj još ne postoji spremnost kod nekih da se suoče sa svojom mračnom stranom i istorijom - kaže Linta.

Bonus video:

05:52

VUKOVAR ĆE UVEK BITI KAMEN SPOTICANJA Kolar: Umesto da ga zaborave kao FAŠISTIČKI uzvik, i dalje ga KORISTE U POLITIČKE SVRHE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track