MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ URUČILA SVETOSAVSKE NAGRADE: Uverena sam da vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smer i ubuduće
Foto: Ministarstvo prosvete

MINISTARKA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ URUČILA SVETOSAVSKE NAGRADE: Uverena sam da vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smer i ubuduće

Društvo -

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2023. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima institucija i čestitala im na tom priznanju.

"Ove godine imamo 32 dobitnika Svetosavske povelje koja se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za znanja, veštine i kreativnost koju su pojedinci i institucije usmerili na opštu dobrobit i unapredili obrazovno-vaspitne prakse, odnosno dali doprinos razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji", rekla je ministarka.

Slavica Đukić-Dejanović
foto: Ministarstvo Prosvete

Ona je dobitnicima poručila da su njihov dosadašnji rad, zalaganja i praksa pokazali da delimo zajednički cilj, a to je kvalitetno obrazovanje dostupno svima.

"Uverena sam da vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smer i ubuduće", rekla je ministarka.

Vlada Republike Srbije, kako je istakla, posvećena je unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetnije uslove za rad i učenje i kroz infrastrukturne projekte, od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja.

"Stoga obrazovanje zauzima posebno mesto u projektu „Skok u budućnost Srbija - 2027", rekla je ministarka.

Ona je podsetila je da će na večerašnjoj Svetosavskoj akademiji „U duhu svetosavlja“ u posebno osmišljenom kulturno-umetničkom programu učestvovati talentovana deca, učenici i studenti.

"Široj javnosti ćemo predstaviti značaj obrazovanja i vaspitanja, ukazaćemo na ogromnu ulogu prvog sprskog arhiepiskopa, velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Save, bićete predstavljeni vi dobitnici Svetosavske nagrade, a akademiju će direktno prenositi Radio televizija Srbije na Drugom programu", rekla je ona.

Na ovom linku možete pogledati ko su dobitnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track