LJUDI, SRCE MI SE CEPA: JELI SU MI IZ RUKE, MAZILI SE, SVE SU IH POBILI! Teška je muka pogodila Srbina, tuguju sa njim na mrežama
Foto: Shutterstock

LJUDI, SRCE MI SE CEPA: JELI SU MI IZ RUKE, MAZILI SE, SVE SU IH POBILI! Teška je muka pogodila Srbina, tuguju sa njim na mrežama

Društvo -

Plače mi se i odrobijao bih nekoga istovremeno. Došao iz noćne smene, krenuo da nahranim kokoške i guske i zateknem ovo - 42 kokoške i 4 guske - držao sam ih i hranio kao ljubimce, jeli iz ruke, mazili se, igrali... Ne mogu da vam opišem tu tugu i bes koji ključaju u meni, napisao je jedan čovek iz Srbije na X mreži i postavio video i fotografiju ubijenih životinja.

- Bukvalno su samo tri kokoške i petao živi i pitanje je da li će preživeti jer su teže povredene. Beti je spavala u kući, što retko dozvoljavamo, ali eto, noćas je dvorište bilo nebranjeno i izgleda da je ceo čopor lutalica uleteo - dodao je Dragan:

kokoške, guske
foto: Printscreen

- Srebrne vijandote, marans, somborske kaporke, italijanske jarebičaste, nju hempšir, francuske tovne guske - sve sam ih godinama uzgajao bez ikakve finansijske isplativosti - čisto iz ljubavi i zbog zdravih, domaćih jaja... Sve poklane za jednu noć. Boli me srce, ljudi!

Na pitanja pratilaca i prijatelja, koji se saosećaju u njegovoj tuzi, odgovorio je da nema šanse da je lisica pokidala plastificiranu pletenu žicu povezanu u dnu bodljikavom žicom i ankerisanom u zemlju.

- Mora biti nešto mnogo veće. Nisam na kraju sela, okolo su sve kuće i lisice ne zalaze ovamo, ali zato skoro svake nedelje dovoze nove ture lutalica. Nahvataju po centru grada, vakcinišu, sterilišu i dovezu kod nas na periferiji i puste. Većinom predatorske rase - haski, samojedi i slično. Trenutno imamo u bližoj okolini čopor od 6-7 velikih pasa - nijedan ispod 30 kg!

Bonus video:

08:55

DA LI JE MOGUĆE DA JE NEKO NAMERNO OTROVAO OVE PLEMENITE ŽIVOTINJE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track