"POBEDIĆEMO": Drugari za svog Nedeljka (17) koji u Londonu vodi životnu bitku protiv raka!
Foto: Privatna Arhiva

dirljivo

"POBEDIĆEMO": Drugari za svog Nedeljka (17) koji u Londonu vodi životnu bitku protiv raka!

Društvo -

Hrabri Nedeljko Komatina (17) vodi novu životnu bitku u Londonu, a kao i svaki put do sada velika podrška su mu drugari iz razreda, s kojima je stalno u kontaktu.

Tinejdžer koji je ceo život u bolnicama i čak dva puta transplantirao bubreg, samo što je pomislio da je mukama, konačno, kraj saznao je da ima limfom. I to veoma opasan i redak tip raka limfnih čvorova, da je tek 10. pacijent u svetu sa tim tipom karcinoma. I respirator, i veštačka koma, i hemioterapije sve je preživeo Nedeljko, koji je još u Londonu, gde prima terapiju, o čemu smo pisali.

Nedeljko Komatina
Nedeljko Komatinafoto: Privatna Arhiva

- Očekivali smo da nam se Nedeljko vrati, ali situacija se, nažalost, nije odvijala baš najbolje. Desilo se nepredvidive. Stalno sma u kontaktu. Baš juče smo razmenili i poruke. Danas smo mu svi sa vežbi poslali fotografiju podrške, a sutra će kompletno odeljenje s njim da razgovara video pozivom - kaže za Kurir Nedeljkova razredna Milena Tlačinac iz Srednje medicinske škole u Novom Pazaru.

Nedeljko Komatina
foto: privatna arhiva

Za njihovog Nedeljka, podseća razredna, sugrađani su minulog meseca organizovali i dva dana koncert lokalnog kulturno-umetničkog društva kako bi u London poslali novac za stan, koji je porodica morala da iznajmi.

Bonus video:

02:37

POKAŽIMO HUMANOST POMOZIMO VANJI MALOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track