BEOGRAĐANIN ALEKSANDAR RAZOTKRIO NOVU PREVARU: Izvesna Sanja se predstavlja kao agentica za nekretnine, evo kako navlači ljude!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oprez

BEOGRAĐANIN ALEKSANDAR RAZOTKRIO NOVU PREVARU: Izvesna Sanja se predstavlja kao agentica za nekretnine, evo kako navlači ljude!

Društvo -

Izvesna agentica za nekretnine koja se predstavlja kao Sanja vara ljude i uzima im novac!

Ovu prevaru razotkrio je Beograđanin Aleksandar, koji umalo da nasedne na njenu priču.

- Ovim putem skrećem pažnju na stan na Bežanijskoj kosi 3, koji izdaje agentica za nekretnine koja se predstavlja kao Sanja (možda se stvarno tako i zove) - napisao je on u grupi "Izdavanje stanova - Beograd".

Dodao je da agentica prvo savetuje potencijalne stanare da nakon stupanja u kontakt sa vlasnicom stana pregovaraju u vezi sa visinom zakupa.

prevara, stan
foto: Printscreen Facebook

- Delovaće veoma pristupačno, pristojno i prijateljski nastrojeno. Tražiće agencijsku proviziju (iako stan nije oglašen na sajtu već sa lažnog profila u grupi) u iznosu od polovine zakupa. Predstaviće se kao iz B...... agencije, čak će vam poslati i broj svoje licence i broj u registru posrednika. Kako nam je sve delovalo idealno, odlučili smo da kontaktiramo ovlašćeno lice/zakonskog zastupnika pomenute agencije i dobili informaciju da oni nemaju taj stan u ponudi, da dotična agentica nije zaposlena u agenciji godinama unazad, i da joj nije prvi put da se lažno predstavlja - upozorio je Aleksandar.

Istakao je da oni koji naiđu na pomenuti stan postupaju oprezno.

- Nakon što smo i agenticu i vlasnicu stana suočili sa situacijom, nismo stupili u kontakt nakon toga. Ne znamo da li agentica radi u dogovoru sa vlasnicom stana, ali svakako savetujemo da ukoliko naiđete na ovaj stan postupate oprezno - zaključuje se u objavi.

Bonus video:

01:37

STANODAVCI, NEMOJTE POSLE DA SE HVATATE ZA GLAVU Banovački o odgovornosti vlasnika: Ovako radite i potpuno ste ZAŠTIĆENI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track