"BIRATE U KOJU ĆETE KAFANU, A KAMOLI KO ĆE DA VAS LEČI!" Advokat objašnjava zašto su nadrilekari česta pojava u Srbiji
Foto: Kurir televizija

nadrilekarstov

"BIRATE U KOJU ĆETE KAFANU, A KAMOLI KO ĆE DA VAS LEČI!" Advokat objašnjava zašto su nadrilekari česta pojava u Srbiji

Društvo -

U Beogradu je uhapšena S. S, sa navodno stečenim zvanjem "doktor stomatologije" i izdatom diplomom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini. Ona je radila u svojoj stomatološkoj ordinaciji "BV dental estetic", a nakon što je podneta krivična prijava, privedena je u Prvo osnovno tužilaštvo. Sumnjiči se za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, pružajući medicinske usluge, kao i to da je falsifikovala diplomu Medicinskog fakulteta u Prištini, koja joj je omogućila rad u ordinaciji. Kako da se kao pacijenti zaštitimo i treba li da proveravamo svaku ordinaciju u koju planiramo da idemo?

O ovoj temi govorio je Savo Pilipovića iz Udruženja pacijenata Srbije.

Tvrdi da je važno birati lekare.

02:22

BIRATE U KOJU ĆETE KAFANU, A KAMOLI KO ĆE DA VAS LEČI! Advokat objašnjava zašto su nadrilekari česta pojava u Srbiji

- O zaštiti pacijenata trebalo bi da se bavi Ministarstvo zdravlja, ali znamo da tu postoje neki problemi. Kad idete sa prijateljima na večeru vi birate kafanu u koju ćete da idete, a kamoli kod koga ćete da se lečite - rekao je Filipović - rekao je Pilipović i dodao:

- Ja bih napravio ogradu kao advokat u penziji i podsetio da je istraga još uvek u toku i da nemamo još utvrđenu istinu. Okrivljena se branila time da je njena diploma sasvim u redu tako da ćemo tek saznati da li je to tako ili nije. Ono što znamo to je da ima veliki broj nadrilekara koji pružaju najrazličitije vrste usluga. Lečimo melanom za tri nedelje i te gluposti, čajevima medom i tako dalje. Mašta je neograničena. Naš zdravstveni sistem nije savršen. Ima nedostakte i onda nadrilekari dolaze na dobar teren. Kada u zvaničnim zdravstvenim institucijama niste u stanju lako da završite posao onda se obraćate nadrilekarima koji nude brza, laka, ali ne uvek i jeftina rešenja.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

14:36

AKO LEKARI ILI SESTRE NISU TAJ DAN RASPOLOŽENI, BOLJE DA NE DOĐU NA POSAO! Stojanović: Porodilje su osetljiva kategorija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track