"GORANE, SADA VI BEŽITE..." Scena koja je ODUŠEVILA SRBIJU: Ovako su gimnazijalci iz Obrenovca ispratili profesora u penziju
Foto: Instagram/istorijska_svastarica_gim.obr

"GORANE, SADA VI BEŽITE..." Scena koja je ODUŠEVILA SRBIJU: Ovako su gimnazijalci iz Obrenovca ispratili profesora u penziju

Društvo -

Da odnos sa profesorima i nastavnicima ne mora uvek da bude zategnut, već pun poštovanja i ljubavi, pokazali su učenici Gimnazije u Obrenovcu koji su profesoru priredili dan za pamćenje povodom odlaska u penziju.

Oni su odlučili da mu se oduže na najlepši mogući način tako što su mu priredili ispraćaj kakav nije mogao ni da zamisli.

Smeh, suze, zagrljaji, lepe reči i mnogo ljubavi, sve to stalo je u jedan dan, dan koji će profesor Goran zauvek pamtiti.

- S vremena na vreme, kao nekad, naneće vetar Brdžin smeh nad Gimnaziju i sve će biti kao pre. A generacije će da pamte sve što nam je preneo, a od njega smo naučili mnogo. Profesore, srećan Vam odlazak u penziju - navodi se u objavi na Instagram profilu "istorijska_svastarica_gim.obr".

Video je izazvao emotivne reakcije

"Koliko je ovo emotivno, sjajno. Srećno i hvala za sve", samo su neki od komentara

Profesor nije krio oduševljenje, a ni suze radosnice. S druge strane, ostaje žal za danima koji više neće biti isti.

- Ta praznina će se nadomestiti, ja sam tu, ali opet neću vas videti, proći će godine...ovim rečima započeo je profesor drhtavim glasom opraštaj od poslednje generacije kojoj je predavao.

"Gorane, sada Vi bežite", napisali su učenici.

Svoj poslednji dan na poslu profesor je proveo onako kako je i zaslužio. Ovo je samo mala zahvalnost učenika za ljubav, trud i znanje koje im je nesebično pružao svih ovih godina. Verujemo da za jednog profesora ne postoji bolja nagrada i priznanje od dečje ljubavi.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track