OGLASILA SE GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA Važan apel: Nema potrebe da građani dolaze EVO I ZAŠTO
Foto: MUP, Gorska Služba Spasavanja

POTRAGA ZA DEVOJČICOM SE NASTAVLJA

OGLASILA SE GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA Važan apel: Nema potrebe da građani dolaze EVO I ZAŠTO

Društvo -

Danijel Aleksić iz Gorske službe spasavanja (GSS), koja pomaže policiji u potrazi za devojčicom Dankom Ilić (2) koja je nestala u Boru, rekao je da trenutno nema potrebe da se građani uključuju u potragu jer svojim prisustvom ometaju rad spasilačkih pasa koji treba da stignu na teren.

Aleksić je objasnio da bi prisustvo građana na prostoru pretrage svojim mirisom ometalo spasičake pse, dodajući da građani ne treba da smetaju ni svojim dronomvima.

-Trenutno pretražujemo teren, tu su ljudi iz MUP-a angažovali sve svoje resurse i firme koje imaju dronove sa termovizijom, da bi kasnije mogli i psi da rade. Nema potrebe da građani dolaze“, istakao je Aleksić.

On je napomenuo da će u medijima biti objavljeno ukoliko sutra bude bilo potrebe da se uz pomoć građana obavi šira pretraga, dodajući da je to odluka policije.

Pripadnik GSS je kazao da se kuća porodice iz koje je devojčica nestala nalazi na kraju naselja, gde počinje šuma.

Prema njegovim rečima, MUP je angažovao sve snage: spasioce, policajce i građane, da po danu pretraže ceo teren oko kuće gde bi dete moglo da se sakrije, skloni ili kritične tačke gde bi mogla da upadne.

-Pošto nije dalo rezultate sada rade i druge operativne radnje, rekao je Aleksić.

Dodao je da se u ovom trenutku obavlja pretraga terena, koji je podeljen u sektore termovizijom, a da je uz svakog drona profesionalni operater koji pretražuje svoj sektor.

-Ministarstvo je dobilo pomoć od lovaca koji poseduju neke termovizijske uređaje. Cela ta zona pretrage podeljena je na sektore da bi obuhvatili širi prostor pretrage. Potraga se nastavlja i tokom noći, odnosno dok ne dobijemo drugu informaciju, rekao je Aleksić.

Devojčica Danka Ilić (2) je, prema rečima majke, nestala u utorak oko 13 časova dok se nalazila u dvorištu ispred kuće sa majkom i bratom.

Zbog nestanka devojčice aktiviran je sistem „Pronađi me“.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track