KURIR UGOSTIO NAJMLAĐEG ČITAOCA PAVLA (8): Redakcija je kao spejs-šatl! Jedva čekam da ispričam drugarima gde sam bio! (FOTO)
Kurir ugostio najmlađeg čitaoca Pavla (8), Foto: Zorana Jevtić

mali urednik

KURIR UGOSTIO NAJMLAĐEG ČITAOCA PAVLA (8): Redakcija je kao spejs-šatl! Jedva čekam da ispričam drugarima gde sam bio! (FOTO)

Društvo -

Među svojim vernim čitaocima Kurir ima i stariju i mlađu populaciju, a jedan od najmlađih i najslađih je osmogodišnji dečak Pavle Petrović iz Smedereva, koji je nedavno, pomoću mašte, sam nacrtao naslovnu stranu Kurira!

Pored toga što obožava da čita knjige, ovaj mališan voli da čita i vesti na našem portalu, a voli i da crta naslovnice Kurira. Tako kao urednik smišlja priče i crta prateće crteže, koje krase njegove dečje naslove.

Čita vesti i specijale

Pavle je izrazio želju da dođe i vidi kako se prave njegove omiljene novine. Njegovi roditelji su se javili našoj redakciji, a mi smo rešili da im izađemo u susret i da ugostimo našeg najmlađeg čitaoca. Sproveli smo ga kroz našu redakciju, pokazali mu kako novinari prave vesti za print i sajt, a sproveli smo ga i kroz studio u kom se snimaju vesti koje se emituju na Kurir televiziji.

Pavle Petrović
Pavle Petrovićfoto: Zorana Jevtić

- Redakcija Kurira je kao spejs-šatl! - povikao je Pavle ushićeno tokom obilaska.

Tokom šetnje kroz našu redakciju dečak nije krio radost, a najviše mu se dopao deo redakcije gde se radi prelom teksta i priprema za štampu. Tu su ga ugostile kolege prelamači i lektorka, koji su mu objasnili na koji način obavljaju posao, ali i kako u stvarnosti funkcioniše pravljenje samih novina.

Pavle Petrović
Pavle Petrovićfoto: Zorana Jevtić

Pavle, koji je učenik drugog razreda OŠ "Dositej Obradović" u Smederevu, otkrio nam je i da najviše voli da čita sportske vesti, ali i istorijske specijale. Baš juče je objavljen i specijal naše koleginice Jelene S. Spasić "Heroine u velikom ratu", te nam je Pavle malo pričao i o Milunki Savić.

Oprobao se i u ulozi voditelja, te se latio mikrofona i postavljao nam pitanja.

Pavle Petrović
Pavle Petrovićfoto: Zorana Jevtić

Piše knjigu

Naučio je da čita pre nego što je pošao u školu, i to uz uz knjige. Kako nam je rekao, voli da čita naslove Jasminke Petrović, Ljubivoja Ršumovića, Jovice Tišme... Inače, ovaj dečak trenutno piše i knjigu o psu Džekiju, a zove se "Mnogo je teško podneti psa".

Pavle i mama Jelena
Pavle i mama Jelenafoto: Zorana Jevtić

- Ostaje samo biografiju da napišem i da je objavim - kaže nam Pavle, dodajući da mu u pisanju knjige pomažu dva druga i jedna drugarica.

Pavle je tokom posete pomogao i našim prelamačima, te je jednu stranu pustio u štampu, a onda ju je okačio i na tablu.

Pavle Petrović
foto: Zorana Jevtić

- Jedva čekam da se pohvalim drugarima gde sam bio - ushićen je on.

Kako nam je otkrio, kad poraste, biće pilot ili pisac. Ljubav prema novinarstvu nasledio je od mame Jelene Zlatanović, koja je nekad bila dopisnica našeg lista.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

- Kao mali je krenuo da crta i voli to da radi. Moram da kažem da u školi razvijaju ljubav prema čitanju i prema knjizi, tako da učenici učestvuju i na takmičenjima. Sada u odeljenju ima nekoliko njih koji pišu svoje romane i knjige. Videli ste, nije to ništa posebno, oni sami seckaju, crtaju, čak i za vreme odmora se time bave - priča nam Jelena, Pavlova mama, a na pitanje odakle tolika ljubav prema Kuriru, odgovara:

- Mama je bivši novinar, a ovo je moja bivša redakcija. Ja sam nekada, davnih dana, radila kao dopisnik iz Smedereva... Moram da priznam da mi u kući sve više čitamo onlajn izdanja.

Pavle s mamom svakodnevno prođe i čita najvažnije vesti i naslove, tako da je u sve upućen kao da je novinar. Za novinarsku sekciju je, kaže mama, još uvek mali, ali ne isključuje mogućnost da je pohađa kada još malo poraste.

Poklon za pamćenje
Poklon za pamćenjefoto: Zorana Jevtić

Poklon za pamćenje

Naslovna Kurira s Pavlovim fotografijama

Pavle je upoznao i šefa štampanog izdanja Ivana Čorbića, koji mu je za kraj, uz pomoć kolega prelamača, priredio i iznenađenje koje će zasigurno dugo pamtiti. Poklonili smo mu naslovnu stranu Kurira na kojoj se nalaze njegove fotografije nastale tokom posete našoj redakciji. Umalo nije skočio od sreće kad je to video.

Pavle sa šefom štampanog izdanja Ivanom Čorbićem i prelamačem Mirkom Nestorovićem
Pavle sa šefom štampanog izdanja Ivanom Čorbićem i prelamačem Mirkom Nestorovićemfoto: Zorana Jevtić

- Ne mogu da verujem, ja sam na naslovnoj! Hvala! - radostan je bio Pavle, a naslovnu je poneo za uspomenu, ali i da se pohvali učiteljici i drugarima u školi.

Bonus video:

00:13

Teya Dora stize u Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track