SRBIN U MONGOLIJI UPOZNAO NEVEROVATNE LOKALCE: Živeli u bivšoj Jugi, pričaju srpskohrvatski, PADAJU U MERAK kad čuju Tozovca VIDEO
Foto: Tik Tok Printscreen

život piše romane

SRBIN U MONGOLIJI UPOZNAO NEVEROVATNE LOKALCE: Živeli u bivšoj Jugi, pričaju srpskohrvatski, PADAJU U MERAK kad čuju Tozovca VIDEO

Društvo -

Trojica Mongola

Onaj ko se otisne na daleka putovanja, pored upoznavanja sa nepoznatim pejzažima, jezikom i običajima, ima priliku da upozna i razne zanimljive ljude. Tako je i jedan Srbin, na svom putovanju u Mongoliju, upoznao trojicu lokalaca koji su svojevremeno studirali u zemljama bivše SFRJ i obožavaju naš jezik i kulturu.

Kako je izgledao njihov provod uz srpsku i mongolsku muziku on je predstavio u videu koji je objavio na Tik Toku.

- Verovale ili ne, u Mongoliji sam upoznao trojicu Mongola koji su tokom 80-ih studirali u Jugoslaviji. Jedan od njih u Beogradu, drugi u Sarajevu, treći u Zagrebu. Svi govore srpskohrvatski - započeo je priču muškarac koji se na Tik Toku predstavlja kao princiluminata dok se u pozadini čuju muškarci iz Mongolije kako sa merakom, iz sva glasa, pevaju pesmu Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star".

Mongoli
foto: Tik Tok Printscreen

Tokom ove zabavne večeri svi zajedno su slušali i srpsku i mongolsku muziku. Padali su u sevdah od legendarne pesme Tozovca "Ti si me čekala". Svi su je znali od reči do reči. Muškarci iz Mongolije usput su prepričavali dogodovštine iz Juge - gde su živeli i šta su radil.

Mongoli
foto: Tik Tok Printscreen

- Živeli su u Jugoslaviji tokom svojih najboljih godina, sve do njenog raspada. Pevali smo zajedno, odveli su nas na večeru, upoznali su nas sa našim ljudima iz Srbije i Hrvatske koji žive i rade ovde. Nakon večere smo, naravno, nastavili sa pevanjem, i cirkanjem doduše. Malo lokalne muzike, ali i malo i naše. Oni zajedno često prave žurke mongolsko-srpskog prijateljstva. I to je nešto najlepše što sam čuo danas - zaključio je naš lljubitelj putovanja.

Ovaj video naišao je na veliko oduševljenje brojnih sugrađana:

- Vrh, divno je videti ovako nešto.

Međutim, bilo je i šaljivih komentara:

- Jel se pobiju kad na nacionalnoj osnovi? - upitao je jedan sugrađanin.

Bonus video:

07:49

PUTOVALI PET MESECI DO ĐAVOLJE VAROŠI: Novozelanđani ODUŠEVLJENI! Evo šta su rekli za Srbe i Srbiju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja