AKO DOBIJETE OVAKVU PORUKU NEMOJTE DA KLIKĆETE! Pojavila se nova prevara, nude dnevnicu do 20.000 dinara, a onda... (FOTO)
Foto: Shutterstock, Profimedia

uzele maha

AKO DOBIJETE OVAKVU PORUKU NEMOJTE DA KLIKĆETE! Pojavila se nova prevara, nude dnevnicu do 20.000 dinara, a onda... (FOTO)

Društvo -

Pojedini građani Srbije ovih dana ponovo dobijaju poruke prevare na internetu u kojima se koristi ime društvene mreže TikTok i obećava zarada od 6.000 do 20.000 dinara po danu, a sve što je potrebno je da kliknete na link u poruci i verovatno im ostavite svoju ušteđevinu.

Poslednjih nedelja gotovo da ne postoji korisnik neke mobilne mreže u Srbiji koji nije primio SMS poruku sumnjivog sadržaja, primera radi da mu je dostavljen paket koji mora da preuzme, ili recimo "ponuda za posao"...

Sada se na Instagram stranici moj_beo_grad_ pojavilo novo upozorenje na prevaru koja ponovo kruži.

- Nastavljaju sa prevarama sada su prešli i na Hrvatsku - navodi se u upozorenju građana, dok tekst poruke glasi:

prevara
foto: Instagram Printscreen moj_beo_grad

- Pozdravm ja sam iz HR odeljenja TikToka i pišem vam ovaj pismo. Nama treba 100 onlajn radnika sa platom od 6.000 do 20.000 dinara po danu. Možete se priključiti u slobodno vreme. Ako ste zainteresovani molim vas kontaktoirajte nas na ovom Vacap broju. Ako sada pišete dobićete bonus od 300 dinara. Čekamo vas.

Apel stručnjaka je da ovakve poruke ne otvarate, da ne klikćete na linkove i ne odgovarate.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track