APOKALIPTIČNI SNIMCI NEVREMENA ŠIROM SRBIJE: Pljušti u Beogradu, u Ivanjici kao da je SNEG, na auto-putu se PRST PRED OKOM NE VIDI
Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

upozorenja RHMZ se nižu

APOKALIPTIČNI SNIMCI NEVREMENA ŠIROM SRBIJE: Pljušti u Beogradu, u Ivanjici kao da je SNEG, na auto-putu se PRST PRED OKOM NE VIDI

Društvo -

Nakon što su tokom čitavog dana meteorolozi najavljivali snažno nevreme u Srbiji, ono je stiglo i u prestonicu. Prisutne su obilne padavine praćene grmljavinom, a u pojedinim delovima Srbije pao je i grad.

Na auto-putu Novi Sad - Beograd zabeleženi su intenzivni pljuskovi, koji su zahvatili ovaj deo Srbije.

Naime, Republički hidrometeorološki zavod Srbije tokom čitavog dana izdaje upozorenja na jako nevreme u Srbiji, a sudeći po objavama na društvenim mrežama mnoga mesta pogodili su obilni pljuskovi, praćeni grmljavinom.

Na snimku koji je objavljen na Instagram stranici "192" zaključuje se da je na auto-putu Novi Sad - Beograd izuzetno slaba vidljivost, dok kiša neprestano pada.

Nešto ranije, u Novogradskoj ulici u Zemunu snimljena je gotovo potopljena ulica nakon obilnih pljuskova koji su pogodili ovaj deo.

Takođe, u okolini Ivanjice pala je velika količina grada.

Fotografija napadalog grada u mestu Erčege kod Ivanjice ostavila je korisnike u čudu. Naime, čovek sa lopatom kupi grad, a prizor izgleda kao da je pao sneg.

U Pranjanima je takođe zabeležen intenzivan grad.

Obilne padavine zahvatile su i Irig.

U Sremskim Karlovcima nije ništa bolja situacija. Naime, ovde su zabeleženi "potoci" koji teku ulicama, usled obilnih padavina.

RHMZ najavio snažno nevreme

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je nešto ranije najnovije upozorenje na snažno nevreme na području Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

"Jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom na obroncima Fruške Gore, na širem području Novog Sada i Sremskih Karlovaca", stoji u upozorenju RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

"Širom centralne i zapadne Srbije oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U narednom satu padavine najjačeg intenziteta i dalje se očekuju na obroncima Fruške Gore, na širem području Novog Sada i Sremskih Karlovaca. U ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda, kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće lokalnog karaktera", stoji u najnovijoj najavi na sajtu RHMZ.

Upozorenje na nepogode za danas i sutra

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju posle podne i uveče lokalno će biti praćeni:

- gradom, - olujnim vetrom u zoni pljuska, - velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.

Hidrološko upozorenje

Kako navode iz RHMZ, na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Bonus video:

00:15

Pljuskovi u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track