FONDACIJA "BUDI HUMAN" OBELEŽILA 10 GODINA OD OSNIVANJA: Zahvalnicu dobio i Kurir
Foto: Zorana Jevtić

FONDACIJA "BUDI HUMAN" OBELEŽILA 10 GODINA OD OSNIVANJA: Zahvalnicu dobio i Kurir

Društvo -

Fondacija "Budi human“ danas je u Belom dvoru obeležila 10 godina postojanja prigodnim programom.

U znak zahvalnosti za pomoć i podršku u radu Fondacije medijima, kao i drugim kompanijama i organizacijama uručene su plakete.

Inače, posebnu zahvalnicu dobio je i Kurir, koju je primio glavni urednik Rajko Nedić.

Aleksandar Šapić, Budi human, Rajko Nedić
foto: Zorana Jevtić

Svečanom obeležavanju prisustvovao je i obratio se i osnivač Fondacije „Budi human“, Aleksandar Šapić koji je tom prilikom rekao da je izuzetno ponosan i srećan zbog činjenice da je Fondacija "Budi human" jedna od najreprezentativnijih humanitarnih fondacija na svetu.

- Više puta sam govorio, nevezano za to čime sam se u životu bavio, da je Fondacija "Budi human" moje životno delo. Ovo je najvažnija i najvrednija stvar koju sam uradio i zato sam posebno osetljiv kada neko pokušava da nanese štetu meni preko Fondacije, jer je ona daleko veća od svih nas. Mi smo danas prešli 100 miliona evra kada su u pitanju prikupljena sredstva, i u svetu ne postoji Fondacija ovog tipa. Poslato je više od 28 miliona SMS poruka, u zemlji u kojoj živi nešto više od šest miliona ljudi. Mislim da je Fondacija, kao i sve druge, probudila jednu novu dimenziju u našem društvu i bez obzira na sve naše različitosti koje imamo, moraju da postoje stvari u kojima ćemo biti svi kao jedan. I ova i sve druge fondacije treba da pokažu da smo ljudi i da postoji nešto što je iznad naših dnevnih života i interesa. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima dobre volje. Budite zahvalni Bogu kada možete nekome da pomognete i kada drugi ne moraju da pomažu vama. Nikada ne znate kada će vam biti potrebna nečija pomoć. Fondacija mi je pomogla da drugačije gledam svet oko sebe, da shvatim da moramo da se ujedinimo oko ovih stvari jer, nažalost, postoje deca koja nisu imala sreće, čak, ni da se rode zdrava. To ne smemo da zaboravimo - rekao je Aleksandar Šapić i dodao:

Aleksandar Šapić, Budi human
foto: Zorana Jevtić

- Medalje su nešto najvrednije i najvažnije što u životu imam, posle moje dece, i pokušao sam da pokažem da ne postoji ništa što je važnije od nečijeg, a naročito dečijeg života, zato sam ih sve priložio kao zalog za početak rada Fondacije - naglasio je Šapić.

Aleksandar Šapić, Budi human
foto: Zorana Jevtić

Napomenuo je da su bile potrebne godine truda i rada kako bi Fondacija dobila dimenziju koju ima danas.

- Hvala Bogu danas ima i drugih fondacija, u međuvremenu se i država uključila. Činjenica je da je država, kada smo osnovali Fondaciju, izdvajala minorna sredstva, a danas su to stotine miliona evra koje se daju za lečenja od retkih bolesti. Još jednom želim da se zahvalim svima koji su pomogli i koji svakodnevno pomažu, kao i ljudima koji u Fondaciji rade izuzetno težak i odgovoran posao – rekao je Šapić.

Za 10 godina rada Fondacije "Budi human" prikupljeno je više od 100 miliona evra, a na broj 3030 poslato je više od 28 miliona SMS poruka. Takođe, pokrenuto je više od 1.660 humanitarnih akcija. Fondacija "Budi human" trenutno ima 663 aktivnih humanitarnih akcija za lečenje dece i 420 aktivnih humanitarnih akcija za lečenje odraslih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track