GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE SRUČIO SE NA ČAČAK Nevreme protutnjalo zapadnom Srbijom, sve belo kao da je PAO SNEG (VIDEO)
Foto: RINA

sad ide ka ovim delovima srbije

GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE SRUČIO SE NA ČAČAK Nevreme protutnjalo zapadnom Srbijom, sve belo kao da je PAO SNEG (VIDEO)

Društvo -

U delovima Čačka, iz najjačeg oblaka danas, zabeležena su krupna zrna grada.

"Nevreme se iz okoline Kraljeva kreće prema istoku i severoistoku. Orkanski vetar i grad do 10 cm u prečniku su u uskoj zoni iz ove nepogode mogući i u sledećim satima kako nevreme bude odlazilo dalje ka Bugarskoj", objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

Na društvenim mrežama dele se snimci i fotografije nevremena koje je danas pogodilo zapadnu Srbiju.

RHMZ je izdao upozorenje i za području Šumadijskog okruga (Knić i okolina) obilni plјuskovi sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom.

Podsetimo, danas i sutra očekuje se veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Svaki plod je razlupan i na zemlji, ovo se ne pamti

Jako olujno nevreme pogodilo je tokom popodnevnih sati područje Zapadne Srbije. Obilna kiša podgodila je veliki broj sela, a najkritičnija situacija je u okolini Čačka i Požege. U podjeličkim selima padao je grad veličine oraha.

- Ovo se ne pamti, dugo se oluja spremala i onda se samo odjednom sručilo na zemlju. Jak krupan grad padao je nekoliko minuta, ogromne štete pričinjene su na voću i povrću. Čekamo da oluja prođe pa da izađemo u voćnjake i bašte, kaže za RINU jedan od meštana sela Banjica.

1 / 3 Foto: RINA

U selima u okolini Požege velika šteta pričinjena je u malinjacima, jer je ovo voće upravo pristiglo na berbu.

- Ne znam da li je išta od plodova ostalo, sve je razlupano i na zemlji. Mučimo se i radimo i svake godine skoro nam sve „ubije“ grad, kažu meštani.

Još uvek nije poznato sa koliko raketa su dejstvovali protivgradi strelci.

Bonus video:

01:16

PAO GRAD VELIČINE BEJZBOL LOPTE, METEOROLOZI IZDALI ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE! Oluja odnela 4 života, zgrade sravnjene sa zemljom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track