NAJJAČA OLUJA U DOSADAŠNJEM DELU GODINE SE FORMIRALA! Mogući komadi grada od 10 centimetara u prečniku
Ilustracija, Foto: Kurir.rs/Z.G.

najnovije upozorenje

NAJJAČA OLUJA U DOSADAŠNJEM DELU GODINE SE FORMIRALA! Mogući komadi grada od 10 centimetara u prečniku

Društvo -

Najjača oluja u dosadašnjem delu godine se formirala i nastaviće svoj put prema istoku/jugoistoku u sledećim satima, objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

"Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s", stoji u najnovijoj objavi.

Ranije su najavili da će Zlatiborski okrug (u okolini Bajine Bašte i Užica), Moravički okrug (šire područje Čačka i Guče), Raški okrug (region Kraljeva), Šumadijski okrug (region Gornjeg Milanovca i Kragujevca), Rasinski okrug (okolina Trstenika i Kruševca), Pomoravski okrug (područje Jagodine, Ćuprije i Paraćina) u sledećih nekoliko sati biće sektor sa najvećim uslovima za ekstremno nevreme.

upozorenje
foto: Printscreen/Hailz/Telegram

Zapadno od Višegrada se razvija kompleks oluja koji jača i ima putanju ka navedenim okruzima.

Hitno se oglasio i RHMZ:

"U narednih sat vremena na području Bačke (na potezu između Odžaka i Vrbasa) jaki plјuskovi, grmlјavina, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar", stoji u upozorenju.

Upaljen crveni meteo alarm

Crveni meteo alarm zbog grmljavine danas je na snazi u Istočnoj Srbiji, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U ostalim delovim Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je zbog ovih nepogoda u Bačkoj, Banatu upaljeno žuto upozorenje.

Bonus video:

05:29

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track