MILICA KON DOŽIVELA UŽASNU NEPRIJATNOST NA RODITELJSKOM SASTANKU: Vi ne znate koja je to agresija, neki roditelji su kao ŽIVOTINJE
Foto: Kurir televizija

nasilje u školama

MILICA KON DOŽIVELA UŽASNU NEPRIJATNOST NA RODITELJSKOM SASTANKU: Vi ne znate koja je to agresija, neki roditelji su kao ŽIVOTINJE

Društvo -

O nasilju u školama govorila je u emisiji Puls Srbije voditeljka i novinarka Milica Kon, čije je dete bilo meta vršnjačkog nasilja.

Milica Kon
foto: Kurir televizija

- Decu su onakva kakvi su im rodtielji. Mi ne možemo da očekujemo da budu deca dobra ako ih roditelji vaspitavaju po principu "sve može". Ja moram da kažem da nisam bil iznenađena kada sam videla šta se sve dogodilo u četvrtak jer baš na vašem portalu pre dve godine bila je vest o napadu na nastavnicu u Trsteniku i mi nismo videli epilog te priče. Ona je vraćena u školu da radi sa skraćenim brojem časova. Ja bih rekla da je ona na neki način i kažnjena. Ta deca su normalno nastavila da se školuju. Kada se takva slika pošalje šta mi da očekujemo. Ovo je da kažemo vrh ledenog brega. Šta smo mogli da očekujemo - rekla je Kon.

Podelila je neprijatno iskustvo sa rodtieljskog sastanka na kom je skoro prisustvovala:

02:47

MILICA KON DOŽIVELA UŽASNU NEPRIJATNOST NA RODITELJSKOM SASTANKU: Vi ne znate koja je to agresija, neki roditelji su kao ŽIVOTINJE

- Bila sam na roditeljskom sastanku u vrtiću. Vi ne znate kako se roditelji već u vrtiću ponašaju prema vaspitačima. Tako da se jedna vaspitačica rasplakala. Nastavnici i vaspitači moraju da dobiju status službenog lica kao policajci. Vi danas imate roditelje koji kao da su životinje. Mi se od životinja razlikujemo samo po samokontroli. Ovo su napadi gde vi vidite da neko ne može da obuzda neko nezadovoljstvo izazvano apsolutno ničim. Vi vidite kako roditelji od najranijih dečjih dana vrše atak na nastavno osoblje. Onda imamo situacije kada u osnovnoj nastavnica zaključi dvojku iz biologije i zbog toga dobije batine.

Nikola Rađen
foto: Kurir televizija

U emisiju se uključio Nikola Rađen, bivši vaterpolo reprezentativac i dečiji vaterpolo trener.

- Vest o nasilju u školama me je dočekala na pripremama reprezentacije Srbije. Vest koja je jako, jako neprijatna. Sigurna sam da će se svi složiti sa mnom. Mislim da je onako celo j javnosti malo previše tih dešavanja u školama. Svi mi potajno negde želimo da se to izbegne, da se to ne ponavlja. Nažalost ponavlja se - rekao je Rađen i dodao:

- Ja sam mišljenja da svi moramo da utičemo na to. Svaka individua, koliko može, da se to ne rade. Nije laka misija, ali opet mislim da veliku ulogu igraju roditelji. Odakle ta deca dolaze, iz kakve kuće i kakvog vaspitanja. Neprijatna dešavanja koje su se desila u Srbiji nisu dobra. Mislim da bi trebali baš dobro da se pozabavimo na način da se iskoreni to.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:17

KADA ŽENA DOBIJE ŠAMAR, VEĆ JE KASNO! NASILJE JE POČELO MNOGO RANIJE Maja Jovanović: Nasilnici koriste ovu grešku svojih žrtava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track