DOBIO KUĆU, IZGUBIO BRATA PA ZAVAPIO: POMAGAJTE LJUDI, HOĆE DA ME TUŽI! Isplatio ga posle ostavinske, sad mu najrođeniji traži ovo
Ilustracija, Foto: Shutterstock

muke zbog nasledstva

DOBIO KUĆU, IZGUBIO BRATA PA ZAVAPIO: POMAGAJTE LJUDI, HOĆE DA ME TUŽI! Isplatio ga posle ostavinske, sad mu najrođeniji traži ovo

Društvo -

"Ja stvarno ne znam šta mi je činiti. Da li ima osnova za tužbu?", upitao je muškarac na mrežama

Jedan muškarac požalio se na mreži u kakvoj situaciji se našao zbog rođenog brata. Kako je ispričao, nakon smrti oca, pokrenuta je ostavinska rasprava porodične kuće, koja se odužila na 10 godina.

Naposletku, kuća je pripala njemu, a on je isplatio brata. Sada mu, kako tvrdi, brat preti tužbom jer želi da dobije i kirije za 10 godina, koliko je trajao proces.

"Ja stvarno ne znam šta mi je činiti. Da li ima osnove za tužbu? Pomagajte ljudi molim vas", napisao je muškarac. Dodaje i da bratu nikada nije zabranio da uđe na posed tokom trajanja ostavinske rasprave, kao i da on to nikada nije ni želeo.

- Nije dao dinar za račune ili ostale stvari za tih 10 godina. Ja sam tu živeo sve vreme sa mojom ćerkom i plaćao sve što se tiče kuće - napisao je dalje autor objave.

U komentarima, jedan muškarac mu je poručio da je sličan slučaj imao u svojoj porodici, te da nema osnova za tužbu.

- Ako je kuća sporazumno po ostavinskoj raspravi dodeljena tebi i ako si ti vlasnik 1/1 + ako mu je isplaćen deo. On nema apsolutno nikakva prava da te tuži. Kuća ni u tom momentu dok ste vi živeli tu nije bila na njegovom imenu - stoji u komentaru.

Dok se u drugom naglašava da ako nije postojao nikakav ugovor između njih dvojice koje rešava ovo pitanje, ne postoji razlog za brigu.

Svoje utiske možete ostaviti u komentarima...

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Bonus video:

01:36

U OSTAVINSKOJ RASPRAVI OBAVEZNO TREBA TRAŽITI JEDNU INFORMACIJU! Advokat: Pitanje ODMAH treba postaviti javnim beležnicima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track