KURIROVA AKCIJA: Pilot heroj dobija ulicu

Kurirova akcija urodila plodom

KURIROVA AKCIJA: Pilot heroj dobija ulicu

Društvo -
Predsednik Srbije odlikovao pokojnog Gorana Savića nakon što smo apelovali da se proglasi za heroja. Prikupljaju se i potpisi za ulicu koja će nositi njegovo ime

BEOGRAD - Svaka čast!Samo nekoliko dana pošto je Kurir pokrenuo akciju da se pokojni major Goran Savić proglasi za heroja, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je posthumno ovog hrabrog pilota i to zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“. Pored ovog odlikovanja, vođeni našim apelom, građani Altine su uz inicijativu člana glavnog odbora SNS Damira Kovačevića počeli da prikupljaju potpise kako bi major dobio ulicu koja će nositi njegovo ime.- Čim smo čuli za ideju koju je vaš list pokrenuo, vrlo rado smo je prihvatili. Građani Altine prikupljaju potpise, a predloženo je da Dobanovački put dobije ime po Goranu Saviću. Čim završimo s potpisima, predaćemo ih Gradu Beogradu s nadom da će se ideja realizovati jer je to najmanje što možemo da učinimo - kaže za Kurir Kovačević.Podsetimo, Savić je poginuo 26. septembra pošto je otkazala kontrolna tabla, a avion „lasta V-54“ se srušio u dvorište fabrike boja i lakova „Viteks“. Major se svesno prekasno katapultirao jer je tražio najbezbednije mesto za sletanje, kako niko od meštana Nove Pazove ne bi bio povređen.

Pomoć pilotovoj deciPosle Kurirovog pisanja ovaj heroj je dobio zaslužena priznanja, a pitali smo i šta će država učiniti za njegovo dvoje maloletne dece.- Porodici poginulog pilota Gorana Savića biće isplaćene tri vrste novčane pomoći: jednokratna, posmrtna i solidarna.Deca poginulog pilota imaju pravo na stipendiju dok su redovni đaci ili studenti, kao i pravo na polovinu porodične penzije svako dete, najkasnije do 26. godine - odgovorili su iz Ministarstva odbrane.

Kurir, 30. septembar
Kurir, 30. septembar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track