SRAMOTA: Dali su mi otkaz dok sam krvarila!

Tragedija Slobodanke Popović

SRAMOTA: Dali su mi otkaz dok sam krvarila!

Društvo -
Izgubila sam bebu, a sa RTV Homolje pozvali su me kako bi mi uručili otkaz. Ne znam kako ću da nastavim lečenje bez plate i zdravstvenog osiguranja, jada se nesrećna žena

ŽAGUBICA - Nemoćna.- Ostala sam bez posla tek tako, a zdravlje mi je u kritičnom stanju. Danima već ležim u krevetu, imam temperaturu, stvaraju mi se ugrušci u materici i krvarim ceo dan - plačući za Kurir priča Slobodanka Popović (33) iz Žagubice, koja je drugog oktobra na Radio-televiziji Homolje proglašena tehnološkim viškom.Plaši se za zdravljeOna je bila na bolovanju posle gubitka bebe, a sada je u teškom zdravstvenom stanju ostala i bez overene knjižice.- Plašim se za svoje zdravlje. Sve mi je lošije. Posle prestanka radnog odnosa, isteklo mi je zdravstveno osiguranje, koje je za moje stanje neophodno jer se mesecima lečim - priča nesrećna žena.Kada je pre nekoliko meseci otkrila da je trudna, bila je mnogo srećna, ali nažalost, već posle mesec dana, Slobodanka je imala spontani i izgubila je bebu. Tada je još radila kao spiker-tonac na radiju Homolje. Zbog spontanog pobačaja bila je kratko na bolovanju, ali se vratila na posao iz solidarnosti prema kolegama. Kako kaže, bilo ih je malo, pa je htela da im pomogne.Radila i bolesna- Vukla sam se kao prebijena, ali sam radila. Bilo mi je žao da kolege ostavim na cedilu, pa sam ćuteći trpela bolove, sve dok stvarno nisam pala s nogu i završila krvareći u krevetu. Strašno mi je loše, i fizički i psihički. Čovek postane očajan kada doživi ovakve stvari. Najgore mi je što nemam novca da se lečim - priča uplakana Slobodanka.Da nesreća nikad ne dolazi sama, dokaz je i njen suprug Novica Obrenović, koji je nekada bio direktor Kulturno-prosvetnog centra u Žagubici, a koji je pre nekoliko meseci takođe ostao bez posla.

Slobodanka Popović na nekadašnjem radnom mestu spikera-tonca
Slobodanka Popović na nekadašnjem radnom mestu spikera-tonca

Direktor: Slobodanka je tehnološki višakMiroslav Mirković (52), direktor RTV Homolje i Kulturno-prosvetnog centra, kaže da Slobodanka nije otpuštena.- Mi poštujemo zakon, ona nije otpuštena, već je proglašena za tehnološki višak - kaže za Kurir Mirković.

Direktor u školi sa 30 godinaU Žagubici mnogi građani dovode u pitanje diplomu direktora RTV Homolje i tvrde da je završio večernju školu, a da je po političkoj partiji na poziciji direktora.- Imam treći stepen srednje stručne smene. Završio sam trgovačku školu - kaže Miroslav Mirković, tvrdeći da to nije večernja škola nego je samo završena nešto kasnije.- Jesam kasnio, ali nije večernja, završio sam je još pre dvadeset godina - rekao nam je pedesetdvogodišnji direktor Mirković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track