Od danas prijem subvencija za stambene kredite

Od danas prijem subvencija za stambene kredite

Društvo -
Vlada Srbije obezbedila je prošle nedelje iz budžeta dodatnih 500 miliona dinara kredite ovoj godini, uslovi za korisnika kredita su ostali nepromenjeni

BEOGRAD - Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) od danas će ponovo primati zahteve za subvencionisane stambene kredite.

Vlada Srbije obezbedila je prošle nedelje iz budžeta dodatnih 500 miliona dinara kredite ovoj godini, uslovi za korisnika kredita su ostali nepromenjeni, a NKOSK je obavestila poslovne banke da je spremna da nastavi da prima nove zahteve. Izmenama i dopunama uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini predviđene su novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako tako što ubuduće NKOSK sastavljati nacrt ugovora između korisnika i Republike Srbije.

Na zvaničnoj veb prezentaciji Korporacije (www.nkosk.rs) svima će biti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja, kako subvencionisanih, tako i komercijanih kredita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track