BRUKA: RTS ih tuži, a  već 30 godina nemaju tv signal!

Boljkovac

BRUKA: RTS ih tuži, a već 30 godina nemaju tv signal!

Društvo -
Predsednik Saveta Predrag Stojić rekao je da su meštani zvanično oslobođeni od strane RTS-a da ne plaćaju TV pretplatu jer je konfiguracija sela takva da ne mogu da primaju signal bez izgradnje dodatnog repetitora

GORNJI MILANOVAC - Meštani Boljkovaca kod Gornjeg Milanovca svakodnevno dobijaju sudske opomene od Radio-televizije Srbije (RTS) da izmire pretplatu, iako više od 30 godina nemaju nikakav TV signal i ne gledaju programe, kazali su članovi Saveta mesne zajednice.

Predsednik Saveta Predrag Stojić rekao je da su meštani zvanično oslobođeni od strane RTS-a da ne plaćaju TV pretplatu jer je konfiguracija sela takva da ne mogu da primaju signal bez izgradnje dodatnog repetitora. On je kazao da je pre deset godina uvedena pretplata i da su se žalili i 2006. godina stručna ekipa RTS-a konstatovala je da meštani ne mogu da prate program javnog servisa.

U izveštaju Kontrolno-mernog centra RTS-a piše da "Boljkovci nisu pokriveni TV signalom" i da Mesna zajednica treba da uputi zvaničan zahtev da se pojača signal i da se oslobode plaćanja pretplate.

"Nekoliko puta smo pisali zahteve i to smo slali s povratnicom, što znači da su naša pisma dobili, ali ništa ne preduzimaju, a sada nam stižu opomene da će prinudno naplatiti, sa svim sudskiom troškovima", kazao je Stojić. Meštani tvrde da i u susednom selu Lalinci, u opštini Ljig, takođe nema TV signala, i da su i njima upućene opomene za prinudnu naplatu. U Boljkovcima ima 430 stanovnika i svi su su izrazili spremnost da, ako dođu sudski izvršitelji, odu da protestuju ospred RTS-a. Meštani su naveli da hoće da plaćaju, ali da imaju signal i da više ne žive u medijskom mraku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track