LDP Niš: Odlazimo zbog nedostatka demokratije
Foto: Rts

Raskol u Čedinoj partiji

LDP Niš: Odlazimo zbog nedostatka demokratije

Politika -
Potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović rekao je da su se sve odluke donosile u "kabinetu predsednika Čedomira Jovanovića uz prisustvo još nekoliko ljudi"

NIŠ - Funkcioneri Liberalno-demokratske partije (LDP) iz Niša, koji su podneli ostavke i napustili tu partiju, saopštili su danas da su se na takav čin odlučili zbog "nedostatka demokratije u sopstvenoj partiji". Potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović, koji je podneo ostavku na tu funkciju i ostavku na članstvo u LDP-u, rekao je na konferenciji za novinare da su se sve odluke donosile u "kabinetu predsednika Čedomira Jovanovića uz prisustvo još nekoliko ljudi".

"Ja sam uzrok što ostavke nisu podnete mnogo ranije, jer sam pokušao da sve probleme rešimo unutar partije i na stranačkim organima", kazao je Ranđelović i dodao da je, umesto otvaranja rasprave o problemima, doživeo uvrede na sednici Predsedništva krajem prošle sedmice i da je tu sednicu posle toga napustio. On je pročitao pismo narodne poslanice Sanje Jeftić Branković koja je podržala svoje kolege i koja je saopštila da će u republičkom parlamentu delovati kao nezavisni poslanik. Ostavku na funkcije podneli su gradski menadžer LDP-a i član Predsedništva stranke Predrag Jelenković, kao i nekoliko članova Glavnog odbora LDP-a. Jelenković je rekao da je niški odbor prvi postavio pitanje kako je moguće da lista u Beogradu koju predvodi predsednik stranke ne pređe cenzus.

"Od tada je krenula lavina i vrhunac je 'marginalizacija Niša' i pretvaranje LDP-a u beogradsku partiju", kazao je on i naveo da je sednica Gradskog odbora održana sinoć na kojoj su ostavke podnete. Jelenković je kazao da je Niš tražio da lider stranke dođe i razgovara sa članovima Gradskog odbora, ali da je dobio odgovor da će doći sa svim članovima Predsedništva, što je, prema rečima Jelenkovića, bio znak da bi moglo doći i do raspuštanja niškog odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja