Deca sada mogu da se igraju!

Pomoć američkih prijatelja

Deca sada mogu da se igraju!

Društvo -
Fiskulturna sala OŠ „Svetozar Marković“,koju su renovirale Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja, uskoro ponovo u upotrebi

BEOGRAD - Zajedno obnovili salu!Fiskulturna sala Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kraljevu, oštećena u razornom zemljotresu 2010. godine, ovih dana biće ponovo u upotrebi. Za ovo mali Kraljevčani mogu da zahvale zajedničkom radu Vojske Srbije i prijatelja iz Amerike, koji su radili na adaptaciji.Projekat u kojem su učestvovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Druge brigade Kopnene vojske zvao se „Humanitarna asistencija“, a radovi su trajali od 5. avgusta do 3. septembra 2012. godine.Iako je adaptacija, zahvaljujući pomoći SAD, završena još pre tri meseca, sala nije bila u upotrebi jer nije urađen tehnički prijem. Direktorka Dragica Spajić kaže za Kurir da je komisija pregledala sve radove i uzela potrebnu dokumentaciju.- Oni nisu imali nikakvu primedbu i očekujem da će za dva-tri dana zgrada proći tehnički prijem i biti u upotrebi. Jasno vam je da smo zbog bezbednosti morali to da uradimo - naglašava direktorka.U Vojsci Srbije posebno su po­nosni na saradnju koju imaju s Nacionalnom gardom Ohaja.- Prilika da sarađujemo predstavlja za nas mogućnost za izgradnju interoperabilnosti i podizanje nivoa obučenosti pripadnika vojske za dalje učešće u multinacionalnim operacijama i sličnim projektima civilno-vojne saradnje. Pripadnici NG Ohaja kroz ovakve vidove saradnje prenose nam svoja iskustva iz oblasti civilno-vojne saradnje i projekata koje su realizovali širom sveta - kažu u VS.

Saradnja SAD i SrbijeU Vojsci Srbije kažu da kroz realizaciju ovakvih zajedničkih projekata jedni druge upoznajemo, što je preduslov da se i bolje razumemo.- Za nas je značajna i mogućnost razmene iskustava s pripadnicima Nacionalne garde Ohaja, posebno o civilno-vojnoj saradnji, podoficirskom koru, obuci i usavršavanju i evaluaciji obučenosti jedinica - kažu u VS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track