Ni Robert Čoban neće sa tabloidima Blic i Alo
Foto: Taanjug

Raspada se Asocijaciju medija

Ni Robert Čoban neće sa tabloidima Blic i Alo

Društvo -
Postali smo svedoci nečega što smo delimično i znali - da su neki mediji finansirani iz budžetskih sredstava i da im je vlasnička struktura netransparentna

NOVI SAD - Upravni odbor Color Press Grupe zamrznuo je članstvo u Asocijaciji medija do kraja 2012. godine, a i dalje su u tom sistemu ostali niskotiražni tabloid Blic i Alo, koji on finansira, ugašeni Pres i neki drugi mediji.Predsednik ove korporacije Robert Čoban rekao je da Color Press Grupa ni na koji način ne želi da učestvuje u sukobima i obračunima na medijskoj sceni Srbije u koje je uvučena Asocijacija medija, čiji je jedan od osnivača."Ovo što je isplivalo poslednjih dana na medijskoj sceni, rezultat je onoga što se krčkalo poslednjih meseci. Postali smo svedoci nečega što smo delimično i znali - da su neki mediji finansirani iz budžetskih sredstava i da im je vlasnička struktura netransparentna. Većina tih medija je bila s nama u asocijaciji, ali mi kao potpuno transparentna kompanija ne želimo da budemo deo te priče", navodi on.Čoban kaže da gašenje dnevnog lista Pres nije bio okidač za izlazak iz Asocijacije, već sveopšte sivilo u kom su se našli mediji u Srbiji. Prema njegovim rečima, Pres neće biti jedina žrtva netransparentnih odnosa u srpskim medijima.

"Žao mi je zbog gašenja Presa, ali i zbog mnogih drugih medija koji će biti ugašeni u narednih šest meseci ili godinu dana, jer će 2013. godina biti još teža od ove", kaže Čoban.Color Press Grupa je najveći izdavač magazina na Balkanu sa 77 štampanih izdanja, 9 internet portala i kompanijama u svih šest država regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja