Nikolić razgovarao sa mitropolitom Ilarionom
Foto: BETA

Beograd

Nikolić razgovarao sa mitropolitom Ilarionom

Politika -
Nikolić u razgovoru sa Ilarionom izrazio zadovoljstvo povodom dobre saradnje sa Rusijom i Ruskom pravoslavnom crkvom i nadu da će takav pozitivan trend u svim oblastima biti nastavljen i u budućnosti

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vikar patrijarha moskovskog mitropolit Ilarion dogovorili su se danas da se uz pomoć ikonopisaca i mozaičara iz Rusije oslika Hram svetog Save na Vračaru, uz pribavljen blagoslov patrijarha Irineja.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije navodi se da je Nikolić u razgovoru sa Ilarionom izrazio zadovoljstvo povodom dobre saradnje sa Rusijom i Ruskom pravoslavnom crkvom i nadu da će takav pozitivan trend u svim oblastima biti nastavljen i u budućnosti.

Nikolić je, kako se navodi, govorio i o istorijski dobrim i bratskim odnosima Rusa i Srba.

Mitropolit Ilarion je potvrdio da je Rusija prijatelj Srbije i dodao da postoje brojne oblasti koje se mogu još više unaprediti i poboljšati.

On je poželeo Nikoliću "Božiju pomoć u obavljanju posla u ovom istorijski teškom trenutku za Srbiju".

Predsednik Nikolić zahvalio je mitropolitu Ilarionu na rečima podrške, izrazivši nadu da će se saradnja dve zemlje još više poboljšati u zajedničkom interesu, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track