Ukinuta vanredna situacija na Divčibarama zbog vode

Očišćeno jezero

Ukinuta vanredna situacija na Divčibarama zbog vode

Srbija -
Jezero divčibarskog vodovoda je očišćeno, a potpuna normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se posle prvih obilnijih padavina i punjenja akumulacije

VALJEVO - Vodosnabdevanje Divčibara je delimično normalizovano, pa je ukinuta vanredna situacija, saopšteno je u Gradskoj upravi u Valjevu.

Vanredna situacija bila je uvedena 8. novembra, po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije. Jezero divčibarskog vodovoda je očišćeno, a potpuna normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se posle prvih obilnijih padavina i punjenja akumulacije.

Do tada će na snazi biti restrikcije vode, a neki potrošači neće ni ostajati bez vode, u zavisnosti od toga gde su locirani njihovi objekti.

Na Divčibarama je u toku remont postrojenja u Fabrici za preradu vode, pa će ona ubuduće biti znatno boljeg kvaliteta.

Čišćenje jezera divčibarskog vodovoda koštalo je oko četiri miliona dinara iz gradskog budžeta, izvođač radova bila je valjevska firma "Autotransport", a nekoliko hiljada kubika zemlje biće odloženo na deponiju.Kako je pojašnjeno, u pitanju je "mulj, a ne humus", pa ta zemlja nije mogla biti iskorišćena za oplemenjivanje dve ski staze na Crnom vrhu pre prvih snegova i početka zimske ski sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track