Sneg 5 centimetara u Novom Pazaru

Stiže zima

Sneg 5 centimetara u Novom Pazaru

Društvo -
Zbog nižih temperatura, moguća je pojava poledice

BEOGRAD - U većem delu Vojvodine i u višim predelima Valjeva, Užica, Kragujevca, Novog Pazara i Velikog Gradišta jutros pada sneg kojeg za sada nema na kolovozu, sem na području Novog Pazara gde ga ima mestimično do pet centimetara u raskvašenom stanju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Zbog nižih temperatura, moguća je pojava poledice.

Zbog ovakvih vremenskih prilika uvedena je i preventivna zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima preko Podbukova, Debelog i Kameničkog brda. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona.

Kamionima sa prikolicom i šleperima, zbog snežnih padavina uvedena je preventivna zabrana kretanja na putnim pravcima Valjevo - Podbukovi, Valjevo-Debelo Brdo, Osečina-Pecka-Ljubovija preko Proslapa, Krupanj-Gračanica -Mačkov kamen.Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. Vozačima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 69 saobraćajnih udesa, dok je 36 osoba teže ili lakše povređeno, a četiri osobe su poginule.U Beogradu su zabeležene 34 nezgode, a 10 osoba je povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja