500 nekretnina biće vraćeno do kraja godine
Foto: Kurir

Restitucija

500 nekretnina biće vraćeno do kraja godine

Društvo -
Podnesite zahtev bez obzira da li imate potpunu dokumentaciju, jer će vam savetnici reći šta vam nedostaje, kaže direktor Agencije Strahinja Sekulić

BEOGRAD - Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je danas da će starim vlasnicima do kraja godine biti vraćeno oko 500 nekretnina koje su procenjene na oko 90 miliona evra i pozvao sve građane da podnesu zahtev za vraćanje imovine.

"Podnesite zahtev bez obzira na to da li imate potpunu dokumentaciju, jer će vam savetnici pomoći i reći šta vam još nedostaje", rekao je Sekulić.

On je kazao da vraćanje imovine starim vlasnicima ne košta ništa poreske obveznike, već da se gube prihodi lokalnih javnih preduzeća."Ali s druge strane se dobija priohod od plaćanja poreza na imovinu", istakao je Sekulić i dodao da je do sada najviše predato zahteva za vraćanje poslovnih objekata.

Na pitanje šta će biti sa zgradom u Krunskoj ulici u Beogradu u kojoj se nalazi sedište Demokratske stranke, i sa ambasadom SAD, Sekulić je kazao da se za slučaj Krunske čeka proces rehabilitacije starog vlasnika."Nakon toga će biti doneto rešenje o vraćanju starom vlasniku zgrade u Krunskoj.

Što se tiče američke ambasade, nisam upoznat da je uopšte podnet zahtev", naglasio je Sekulić.On je podsetio i da poslednji rok za podnošenje zahteva za restituciju 1. mart 2014. godine, i da posle tog datuma to više neće biti moguće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track